30. července 2010 • 05:00

Polákovy požadavky: Chtěl plat jako Baroš

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se sedmi českými fotbalisty odstartuje dnes nový ročník belgické ligy. Do konce srpna se však jejich počet v soutěži může rapidně změnit. Odejít mohou Jan Polák, Štěpán Kučera i Daniel Pudil.



Záložníka Jana Poláka z Anderlechtu lanaří stále Galatasaray Istanbul. Před pár dny to vypadalo, že situace směřuje k podpisu smlouvy a že zbývají doladit už jen detaily.

Teď však jednání uvízla na mrtvém bodě a důvodem jsou podle listu Derniere Heure hráčovy finanční požadavky. Podle zdrojů deníku chce stejný plat, jaký má v Galatasarayi jeho reprezentační kolega Milan Baroš. Zapomíná prý ale, že útočníci jsou placeni více než defenzivní záložníci.



„Anderlecht názor nemění: Polák musí odejít. Je několik dalších možností kromě Galatasaraye, mezi nimi jeden anglický klub, jeden německý a také další turecký tým,“ napsal list, aniž by upřesnil jména.

7
Tolik českých fotbalistů je na startu belgické ligy – Jan Polák, Ondřej Mazuch, Lukáš Mareček, Jan Lecjaks (všichni Anderlecht), Daniel Pudil (Genk), Štěpán Kučera (Bruggy) a Radek Petr (Eupen).

Vedle Poláka je na odchodu i exsparťanský stoper Štěpán Kučera, který se nemůže prosadit v Bruggách, a tak si hledá jiné angažmá. Největší interes zatím projevila polská Cracovia Krakov.

Uchazeči se točí i kolem reprezentanta Daniela Pudila z Genku. „Od manažera jsem slyšel, že je ve hře Itálie a Německo, zájem prý projevil i Celtic Glasgow. Těší mě, že nějaké nabídky jsou, ale můžeme se o tom bavit, až přijde něco skutečně konkrétního,“ uvedl Pudil na webu agentury Ondřeje Chovance, která ho zastupuje.



I kvůli těhotenství své přítelkyně však neplánuje přestup za každou cenu. „Záleží, kam by to bylo. Ale z Genku rozhodně neutíkám. Jsem tady spokojený, cítíme se tu dobře. Navíc přítelkyně je těhotná, v lednu by se nám mělo narodit miminko a nejradši bych byl, kdyby mohla rodit v Belgii,“ dodal.

Důvod odcházet nemá i proto, že má v Genku silnou pozici a patří mezi pilíře týmu. „Pozici mám hodně pevnou a trenér se mnou počítá. Tým se navíc ustálil a nebylo třeba do něj vůbec šahat. Uvidíme, jaké to přinese výsledky,“ dodal.

Jan Polák v národním dresu.
Jan Polák v národním dresu.




Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud