20. září 2010 • 16:10

Ujfaluši: Úmyslně zranit Messiho? To nikdy!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Ujfaluši se ve Španělsku dočkal neobvyklého zájmu, ovšem velkou radost z toho nemá. Mediální bouře se kolem něj rozpoutala kvůli nešetrnému zákroku na Lionela Messiho, který argentinská hvězda odnesla zraněním kotníku.



Obránce Atlétika Madrid se za zákrok omluvil a nyní čeká, zda vedle červené karty nedostane další trest.

Ujfaluši fauloval Messiho v nedělním utkání španělské ligy, v němž Atlético doma podlehlo Barceloně 1:2. V nastaveném čase se nejlepší hráč loňského roku řítil do protiútoku a Ujfaluši mu ve snaze vypíchnout míč šlápl na kotník.

Messi byl odnesen na nosítkách a převezen na vyšetření, které nepotvrdilo obavy ze zlomeniny. Přesto má hvězdný útočník poškozené vazy a minimálně ve dvou zápasech nebude moci hrát.

VIDEO: Tomáš Ujfaluši velmi nešetrně sundal hvězdného Messiho.

Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho
Video se připravuje ...


"Moc mě to mrzí. Co se stalo, stalo se. Nemohu to změnit. Byla to ale smůla. Ulevilo se mi, když jsem zjistil, že nemá nic zlomeného," citoval Ujfalušiho španělský deník Marca.

Odchovanec olomouckého fotbalu odmítá nařčení, že Messiho zranil úmyslně. "To není můj styl a nikdy nebude. Chtěl jsem hrát míč. Kdyby to byl jakýkoli jiný hráč než Messi, tak bych míč vypíchl, on je ale hrozně rychlý," dodal.


Dvaatřicetiletý bývalý kapitán české reprezentace se chtěl Messimu omluvit hned po zápase, nebyla však k tomu příležitost. Přesto se mu již podařilo s barcelonským útočníkem spojit.

"Poslal jsem mu textovou zprávu přes mého spoluhráče Agüera, který Messiho zná z argentinské reprezentace," vysvětlil.Messiho si prý váží. "Vždycky jsem říkal, že je Messi nejlepší na světě a že jeho hra je pro fanoušky největší požitek. O to více mě to mrzí a o to horší to pro mě je," uvedl Ujfaluši.

Sám však ještě netuší, zda mu disciplinární komise udělí nějaký vyšší trest, či zda dostane jen automatický postih za červenou kartu. "Ještě netuším, jestli dostanu nějaký trest. Co jsem ale viděl opakovaný záběr, tak to bylo děsivé," dodal.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud