21. září 2010 • 19:26

Řezník Ujfaluši si nezahraje dva zápasy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalista Tomáš Ujfaluši z Atlétika Madrid dostal za faul na barcelonskou hvězdu Lionela Messiho trest zákazu startu ve dvou utkáních. Dvaatřicetiletý obránce si může po sankci na spodní hranici sazebníku disciplinární komise oddechnout, teoreticky mohl být totiž suspendován až na dvanáct zápasů.



Svazová disciplinárka ohodnotila Ujfalušiho šlápnutí na kotník nejlepšího hráče světa za rok 2009 jako "nebezpečnou hru", za což se uděluje trest na jeden až tři zápasy. Pokud by posoudila faul bývalého českého reprezentanta jako "brutální zákrok", vybírala by distanc ze stupnice čtyři až dvanáct zápasů.

K Ujfalušiho faulu na Messiho došlo v nastaveném čase nedělního ligového duelu, když se hvězdný Argentinec řítil do protiútoku. Český zadák mu ve snaze vypíchnout míč šlápl na kotník a poškodil mu vazy, za což okamžitě dostal červenou kartu. Ujfaluši se později Messimu omluvil a nechal se slyšet, že jeho zákrok byl smolný.


Ujfalušiho se dnes před novináři zastal slavný italský trenér Fabio Capello, jenž byl v Madridu na konferenci UEFA. "Znám Ujfalušiho velmi dobře, je to čestný hráč," řekl kouč anglické reprezentace, jenž měl bývalého českého reprezentanta na očích během jeho působení ve Fiorentině.

Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho
Video se připravuje ...


Messi byl po zákroku odnesen s oteklým kotníkem na nosítkách a převezen na vyšetření, které nepotvrdilo zlomeninu. Zranění ho podle posledních zpráv vyřadí ze hry minimálně na dva zápasy.

Ujfaluši bude Atlétiku, které s Barcelonou prohrálo 1:2, chybět v ligových duelech proti Valencii a Zaragoze.

Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho
Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho
Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho
Tomáš Ujfaluši si vyšlápl na Lionela Messiho

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud