3. srpna 2020 • 11:37

FAČR rozjela nábor a chce 2000 nových rozhodčích

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V České republice aktuálně funguje 4020 fotbalových rozhodčích na všech úrovních, od první ligy až po poslední třídy v okresech. Ideální stav je však šest až sedm tisíc. Proto se Fotbalová asociace České republiky rozhodla odstartovat kampaň, jejímž cílem je oslovit sportovně založené fotbalové nadšence, kteří mají tento sport v srdci a chtějí mu pomoci v nové roli. „Rozhodčí jsou součástí fotbalu, bez nich prostě nemůžeme hrát. A v současné době jich máme málo,“ prohlásil Martin Malík, šéf fotbalové asociace, v tiskové zprávě pro média.



Může to být velká šance například pro fotbalisty, kteří se chystají ukončit svou hráčskou kariéru. Nebo pro nadšené mladé sportovce. Pro nové rozhodčí jsou navíc připraveny další bonusy, například v podobě pravidelného vzdělávání, případně zařazení do Akademie rozhodčích a vedení zkušenými instruktory nebo mentory.

„Kdo se chce dostat jako rozhodčí na vrchol v profesionálním fotbale, nebo dokonce na mezinárodní úrovni, měl by začít kariéru rozhodčího v mladém věku okolo 20 let. Ti nejschopnější se mohou například ještě před dovršením třicítky objevit na listině pro domácí nejvyšší soutěže,“ dodal Malík, předseda Fotbalová asociace České republiky, která hledá nové muže i ženy.

Cílem je posílit řady rozhodčích a vytvořit novou generaci sudích. Asociace je připravena investovat do jejich rozvoje a pomoci jim v jejich postupu v rámci fotbalových soutěží. „Hledáme sportovně založené fotbalové nadšence, kteří mají fotbal pod kůží a chtějí být jeho součástí. Pokud nemůžete fotbal z jakýchkoli důvodů hrát, tohle je cesta, jak u něj zůstat,“ dodal předseda největší sportovní asociace v Česku.

Rozhodčí musí být připraveni nejen teoreticky, ale i po fyzické stránce, musí znát pravidla a vždy musí být maximálně koncentrovaní a psychicky odolní. Novým kandidátům by navíc mělo být minimálně 15 let. Registrační formulář pro nové uchazeče najdete na webu chcipiskat.cz.

Témata:  rozhodčí, fotbla, FAČR
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud