18. května 2009 • 17:37

Trenér Žák v Mostu končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Fotbalový kouč Robert Žák byl dnes vedením druholigového Mostu odvolán z funkce, kterou po něm převzali Uruguayec Jorge Aňon a dosavadní trenér dorostu Stanislav Hoffmann. S Žákem skončili i jeho asistenti František Kopač a Martin Luger.



Aňon se v klubu objevil na stáži už v únoru a vedení mu nakonec dalo přednost před Žákem."Důvodem nejsou poslední výsledky. Tímto se začínáme připravovat na další sezonu.

Nejsme v přímém ohrožení sestupem, proto jsme se rozhodli udělat trenérskou změnu už v této chvíli, a dát tak trenérům více času s mužstvem pracovat a dobře ho připravit do nové sezony," uvedl dnes na webu mosteckého celku výkonný ředitel klubu Stanislav Salač.

Most po loňském sestupu z první ligy zapadl v nižší soutěži do průměru a v tabulce je jedenáctý. V obou sezonách u toho byl i Žák, který dostal za úkol kompletně přebudovat mužstvo a začít pracovat s velkým počtem zahraničních hráčů.

Vedení klubu ještě na začátku jarní části ujišťovalo, že Žákova pozice je pevná a kouč dostane prostor pro koncepční práci."Je to překvapení, uznávám," uvedl dnes v rozhovoru pro ČTK Žák.

"Prohlášení od vedení klubu zněla trošku jinak, ale smlouvu jsem měl jen do června. Vedení nás podrželo v nejtěžším období po sestupu, nemůžu na ně házet špínu. Respektuju to," řekl kouč, který před převzetím prvního týmu v Mostě chystal projekt mládežnické akademie.

Po třech letech se prý těší na odpočinek. "Příští týden čekám rodinu, dám si chvíli volno," prohlásil.Žákův nástupce se objevil v klubu už dříve. "Je to bývalý reprezentant, trénoval v USA a Indonésii. K nám přišel v únoru, prošel si všechny týmy a zároveň nám ukázal, že je velký odborník i pracant," řekl ČTK prezident klubu Petr Kabíček.

"Je to správná volba. Po dvou letech dochází k určitému otupení z obou stran, které si přestanou naslouchat," prohlásil k odvolání Žáka.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud