31. května 2009 • 20:30

Prodá Čáslav účast v Gambrinus lize?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen krátké trvání může mít euforie fotbalistů Zenitu Čáslav. Po 29. kole druhé ligy a výhře 3:2 v Mostě si sice vybojovali postup do nejvyšší soutěže, vedení ho ale zřejmě kvůli omezenému zázemí klubu nevyužije.



Člen dozorčí rady Zenitu Josef Rajm dnes dokonce ČTK řekl, že klub už je v kontaktu s Hradcem Králové a Slováckem, které chtějí první ligu odkoupit.

"Ruka v rukávě s nikým není, ale nějaký zájemce určitě bude. Jihlavu potvrdit nemohu, s Hradcem ovšem nějaké kontakty proběhly a se Slováckem také, i když nebyly příliš formální. V úterý si sedne výbor a představenstvo i s představiteli města, abychom si řekli co dál," řekl ČTK Rajm.

Aby skromný klub z Kutnohorska mohl nejvyšší soutěž hrát, musel by vyřešit především potíže s nevyhovujícím stadionem i omezenými finančními prostředky.

Nenaplnění rozpočtu pro první ligu připouštějí čáslavští funkcionáři jen mimo záznam, i když peníze prý seženou jen stěží, zato o stadionu hovořil alespoň Rajm celkem otevřeně."Kdo zná poměry v Čáslavi, tomu je jasné, že na našem stadionu je minimum místa pro úpravy. A stavět na atletickém, to bychom asi ani nestihli," řekl Rajm.

Klub teď víc bojuje o to, aby vůbec mohl hrát druhou nejvyšší soutěž. Svaz mu totiž stále jako jedinému neudělil profesionální licenci."Je to spíše administrativní záležitost, pořád jsme holt celkem nováčkem. Rozhodnutí o neudělení licence nám ještě ani oficiálně nepřišlo, vše proběhlo jen tiskem a v televizi. Spojili jsme se se svazem a vypadá to, že bude vše v pořádku," prohlásil Rajm.

Starostmi o budoucnost se ale hráči po zápase v Mostě vůbec netrápili. Podle kuloárních informací mají od klubu slíbený podíl na případném odstupném za prvoligová práva.

Ať už ale čáslavští hráči slavili cokoli, vrhli se do toho s vervou. "Máme v týmu hodně hráčů, kteří se nevešli do prvoligových kádrů. I proto je to velká úleva, pocit štěstí i zadostiučinění," řekl končící trenér Miroslav Koubek.

Pět minut po zápase se už kabina hostů otřásala neartikulovaným rykem, kterému trvalo hodně dlouho, než přešel do sborových pokřiků. A když už se kabina vyprázdnila, zbyla na zemi jen hluboká louže vylitého šampaňského.

"Tím, co bude dál, se vůbec nezabýváme. Spousta z nás ještě ani neví, kde bude příští rok hrát, takže si jen užíváme ten pocit," řekl ČTK záložník Michal Dian, který z penalty zpečetil výhru svého týmu.

Podle prvních informací se měli hráči přesunout do Čáslavi na radnici a oslavit postup i s vedením města. Čáslavský autobus ale příznačně směrem domů kvůli technickým potížím dlouho vůbec nemohl vyjet, a tak fotbalisté vyrazili až se zpožděním.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud