4. června 2009 • 13:00

Klokani nastoupí s Trojanem v sestavě!

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do „dolíčku“ vtrhne v sobotu postupová euforie. Oslavy návratu do první ligy, které Bohemains 1905 spojili s posledním duelem proti Ústí nad Labem, vygradují na samém jeho konci. Na závěrečné minuty totiž vyběhne na hřiště v zelenobílém dresu populární herec Ivan Trojan, velký fanoušek klubu!



„Už jsem za Bohemku jeden rok hrál. V přípravce před čtyřiceti lety. Teď se vracím a jsem moc rád, že vyběhnu v dolíčku, na stadionu, který miluju a před fantastickým publikem,“ těší se Trojan.

Nejedná se rozhodně o žádnou recesi. „Klokan“ tělem i duší, majitel čestného čísla 1 v Družstvu fanoušků Bohemians, se s týmem zúčastní předzápasového rozcvičení, absolvuje i všechny povinnosti po utkání, které začíná v 15 hodin a na něž už je prodáno přes 6500 lístků!

Ivan Trojan Ivan TrojanFoto Blesk

Start jednoho z nejlepších českých herců současnosti v druholigovém duelu má charitativní podtext.

„Za každou minutu, kterou Ivan stráví na hřišti, věnujeme 5000 korun na Klub nemocných cystickou fibrózou. Patronem nemocných dětí je právě Ivan Trojan a tímto chceme veřejnost na tuto nemoc upozornit,“ uvedl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl, který odmítá, že by klub touto akcí znevážil profesionální soutěž.

„Zařazení Ivana jsme diskutovali s fotbalovým svazem i se soupeřem. V zápase jde stále o body, ale v tabulce se už nemůže nic změnit. Můžeme proto pomoci dobré věci a zároveň přilákat k fotbalu další fanoušky. Má to nejen sportovní, ale i společenský rozměr,“ řekl Přibyl.

„A je to od nás i takový malý dárek k Ivanovým 45. narozeninám, které oslaví v létě,“ doplnil šéf „klokanů“.

Ivan Trojan Ivan TrojanFoto Blesk

Scénář se startem Trojana se nezrodil v posledních dnech, nýbrž už během zimní přestávky. Přišel s ním hlavní trenér Pavel Hoftych. Vedení se myšlenka zalíbila a začalo pracovat na jejím uskutečnění.

„Ivan byl v té době hráčem PSK Union Strašnice, k nám přišel na půlroční hostování. Podepsal zdravotní způsobilost, vybral si číslo šest. Je to všechno, jak má být. I když je to přece jen hráč trošku jiného kalibru než ostatní,“ usmál se Přibyl, jež nechal nové posile dokonce vyhotovit hráčskou kartičku.

Trojan, pětinásobný majitel Českého lva, se na zápas svědomitě připravuje, byť jej sužují bolesti zad. „Ale doufám, že bude všechno v pohodě a všichni si užijeme oslavy postupu. A také věřím, že to klukům nezkazím a zakončíme sezonu vítězstvím,“ dodal herec, známý třeba z filmů Medvídek, Smradi, Samotáři, Václav či Příběhy obyčejného šílenství.

Podobná akce je ve sportovní sféře málo vídaná, ne však zcela ojedinělá. Například v říjnu 1997 absolvoval v mistrovském utkání extraligy ledního hokeje sedmdesátiletý Evžen Musil jedno střídání za Pardubice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud