18. února 2013 • 21:19

Mladá Boleslav dokázala otočit vyrovnané utkání v Ostravě

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Baníku vstoupili do utkání s Mladou Boleslaví lépe a po penaltové trefě Staška šli do vedení. Středočeši ve druhé půli dokázali vyrovnaný duel v rozmezí pouhých sedmi minut otočit. Zapříčinil se o to aktivní Filip Rozsíval. Závěr už si hosté dokázali pohlídat a z Ostravy odjížděli s třemi body.



Úvodní jarní duel začaly oba celky velmi opatrně a k vidění byla především řada nepřesností. Přesto hrstka přihlížejících viděla poměrně brzkou branku. Kaša byl v šestnáctce faulován a hlavní rozhodčí Machálek neváhal ani vteřinu s odpískáním pokutového kopu. K míči se postavil Jan Staško a nekompromisní střelou rozvlnil síť bezmocného Hankiče – 1:0. Následující minuty přinesly festival spálených šancí.

Navýšit těsné ostravské vedení mohl Pyclík, dostal se až za obranu, ale Hankiče svým lobem nepřekonal. Na opačné straně hřiště předložil aktivní Mehanovič míč na Ondřejku, který v těsné blízkosti Andrejka branku trestuhodně přestřelil. Útočná partie pokračovala i nadále. Staško z otočky trefil jen připravené Hankičovy rukavice a Mehanovič neměl opět dobře seřízená mířidla. Když v závěru poločasu netrefil míč ideálně z hranice šestnáctky Synek, odcházela Ostrava do šaten s nejtěsnějším náskokem.

Hned v úvodu druhého poločasu vystihl rozehrávku Středočechů Pyclík. Ten se snažil Hankiče obejít, ale ve finální fázi jej zastavila vracející se obrana. Pak už přišly chvíle Mladé Boleslavi. Ondřejka našel výbornou přihrávkou před branku naběhlého Filipa Rozsívala, který se již tentokrát nemohl mýlit a prolomil střeleckou mizérii svého celku – 1:1. Hosty vstřelená branka evidentně nabudila a byli v této fázi zápasu lepším týmem.

Aktivní Filip Rozsíval byl v šestnáctce stažen a hlavní arbitr Machálek správně odpískal penaltu i Mladé Boleslavi. K puntíku se postavil sám postižený a technickou střelou k levé tyči nedal Andrejkovi šanci – 1:2. Závěr utkání byl značně nervózní a bojovný. Fotbalovost se tím zcela vytratila. Blízko k vyrovnání byl Novák, ale jeho tvrdou střelu vyškrábl Hankič na břevno. Středočeši již své vedení dokázali uhájit až do závěrečného hvizdu.

FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)

Branky: 15. Staško (pen.) – 58. a 65. (pen.) Rozsíval. ŽK: 63. Vengřínek, 70. Foltýn, 72. Staško, 90. Baránek – 53. Šťastný, 90. Tvrdý. Rozhodčí: Machálek – Peřina, Tacina.

FC Baník Ostrava: Andrejko – Vengřínek, Baránek, Kaša, Velner, Foltýn (82. Voves), Tobiáš, Novák, Pyclík (67. Kundrátek), Staško, Stránský (67. Gomola).
FK Mladá Boleslav: Hankič – Šťastný, Bořil, Baster, Mehanovič, Rozsíval (82. Mižič), Synek, Šimek, Tvrdý, Ondřejka (90. Horák), Honc.


Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud