25. února 2013 • 18:26

České Budějovice doma podruhé padly, nestačily na Plzeň

Autor: juniorskaliga.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V domácí premiéře Českých Budějovic v jarní části Juniorské ligy se na umělé trávě na Složišti představili junioři Viktorie Plzeň, kteří, jako by povzbuzeni skvělými výkony A-týmu, vstoupili do utkání velmi sebevědomě a nakonec si po dobrém výkonu odvezli všechny body za vítězství v poměru 2:1.



Jihočeši nevstoupili od prvního domácího utkání jarní části Juniorské ligy dobře. Hned od úvodních minut byli u většiny míčů později, vázla kombinace a Viktoria své převahy dokázala využít.

Dynamo sice v osmé minutě zahrozilo před bránou hostů, nicméně Dvořák nedokázal lépe zakončit po přihrávce od Zeby z pravé strany, než do boční sítě. Na vině byl i špatný terén, na kterém se dnes hrálo. Umělý trávník byl velmi nasáklý vodou, což ovšem nevadilo Dominiku Mandulovi, který již v desáté minutě dal vedoucí branku hostů, když se dostal ke střele z levé strany z hranice pokutového území, obrana Dynama zaváhala a nechala ho zakončit – 0:1. Na technickou a hlavně přesnou střelu ke vzdálenější tyči byl brankář Vokatý krátký. Tím se Viktoria dostala do pohody a kontrolovala průběh prvního poločasu. Za zmínku ještě stojí akce hostů z 25. minuty, z téměř totožné situace, z jaké padl vedoucí gól, mohli hosté zásluhou Hradeckého zvýšit své vedení, tentokrát se ale hráč Viktorie Plzeň do brány netrefil.

Dynamo potvrdilo svou tradici z domácích utkání, kdy vždy do druhého poločasu nastoupí ve výrazně lepší „kondici“, než v tom prvním. A to platilo i v tomto zápase. Na těžkém terénu se však Vaňkovi ve 47. minutě, ani Slavíkovi o dvě minuty později, který pěknou střelou z hranice pokutového území protáhl Mandouse v bráně Plzně, nepodařilo dát vyrovnávací branku. Ke slovu se tak opět dostali hosté, kteří poté, co polevil tlak domácích, dali v 65. minutě druhou branku. Po pěkné kombinaci se ve vápně prosadil Daniel Černý a vypadalo to, že je rozhodnuto – 0:2.

Aktivní Zeba vybojoval v 83. minutě zajímavou standardní situaci pro Dynamo, když byl těsně před pokutovým územím faulován Lukešem. K rozehrání přímého kopu se postavil David Radouch, který přišel na hřiště až v 58. minutě, kdy nahradil Hronce a krásnou technickou střelou obstřelením zdi dal první branku Dynama – 1:2. Na víc se ale již domácí nezmohli a tak si hosté odváží tři body za vítězství 2:1.

SK Dynamo Č. Budějovice – FC Viktoria Plzeň  1:2 (0:1)

Branky: 84. Radouch – 10. Mandula, 65. Černý. ŽK: 48. A. Dvořák. Rozhodčí: Hrubeš – Nádvorník, Dobrovolný.

SK Dynamo Č. Budějovice: Vokatý – Hanzlík, Novotný, Sláma, A. Dvořák – Repa (73. Kabele), Slavík, Zeba, Hronec (58. Radouch), Čadek – Vaněk.
FC Viktoria Plzeň: Mandous – Lukeš, Chocholoušek, Libotovský, Hošťálek – Domabyl, Hradecký, Kyndl – Pernglau, Černý, Mandula (82. Růžička).


Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud