9. srpna 2018 • 16:30

Sparta ovládla juniorské derby! Slavii dala pět gólů, pálil i Vatajelu

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pikantní souboj nabídla dohrávka úvodního kola Juniorské ligy. Fotbalisté Sparty v derby vysoko přehráli Slavii a zvítězili suverénně 5:2. Letenskému celku pomohli tři hráči patřící na soupisku prvního týmu - dvě branky vstřelil ofenzivní záložník Zinedin Mustedanagič a jednou mířil přesně Bogdan Vatajelu. První poločas odehrál i obránce Eldar Čivič.



Svěřenci Michala Horňáka, vicemistra Evropy z roku 1996, rozhodli utkání hned na samém startu. Duel v Horních Počernicích, kde své domácí zápasy hraje slávistická juniorka, ovládli brankami v 5., 13. a 16. minutě. "Sešívaní" sice snížili, nicméně hosté udrželi utkání pod kontrolou a nakonec brali vysokou výhru 5:2.

„Totálně jsme nezvládli vstup do utkání, zaspali jsme a v patnácté minutě jsme prohrávali 0:3. Kluci to ale nevzdali a dokázali jsme snížit. Měli jsme tam ještě několik velkých šancí na vyrovnání, do poločasu jsme ale naopak inkasovali. Problém byl právě v produktivitě. Ve druhém poločase kluci makali dále. Dnes proti nám stálo starší a kvalitnější mužstvo,“ hodnotil derby na klubových stránkách trenér slávistické juniorky Pavel Řehák.

Spartě výrazně pomohli i hráči prvního týmu, kteří do tradičně vypjatého střetnutí zasáhli. Michal Horňák nasadil od prvních minut obránce Eldara Čiviče, v záloze operovali Bogdan Vatajelu a Zinedin Mustedanagič. Naopak Slavia žádné fotbalisty áčka tentokrát nepovolala.

Ofenzivní posily letenské juniorky, Bogdan Vatajelu a Zinedin Mustedanagič, se navíc zapsali mezi střelce. Rumunský krajní záložník či obránce se prosadil ve třinácté minutě, bosenský mládežnický reprezentant mířil přesně dokonce dvakrát.

Sparta má po třech kolech soutěže, která po sezoně končí, na kontě jednu výhru a dvě remízy (pět bodů, 4. místo), Slavia je s jednou výhrou a dvěma prohrami (3 body) na osmé příčce.

SK Slavia Praha U21 – AC Sparta Praha U21 2:5 (1:4)

Branky: 28. Vejvar 61. Šilhan – 5. a 43. Zuberu, 13. Vatajelu, 16. a 50. Mustedanagić. ŽK: Krupička – Mustedanagić, Novotný. ČK: 63. Vejvar. Rozhodčí: Rejžek – Kříž, Myška. Počet diváků: 300 diváků.
Slavia: Vantruba – Drozda, Krupička (54. Bejbl), Petrák (54. Šilhan), Vejvat, Nabiyev (80. Fukala), Havránek (86. Azilinon), Mitrano, Macháček, Slanina (54. Bjeloš), Janoušek.
Sparta: Kotek – Tvaroh, Penc, Burda, Ćivić (46. Dudl), Chervak, Vatajelu (60. Boula), Mustedanagić (60. Flak), Zuberu (63. Hájek), Mohamed (83. Sláma), Novotný.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Slovácko 1:0. Letenští znovu vyhráli, tři body ale těžce vydřeli
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Opava 3:1. Parádní zápas opanoval fantastický Hušbauer
Video se připravuje ...

Ligový insider: Vedení ve Slavii a Spartě? Jiránek popsal rozdíly
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: v české lize vylepšili Zidana a Van Persieho a Andrův bazén v Olomouci
Video se připravuje ...

ANKETA: Redaktoři Sportu věří Slavii. V Kyjevě může vstřelit víc než jeden gól
Video se připravuje ...

Slavia - Dynamo Kyjev: Penalta a Hušbauerův gól na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud


Články odjinud