9. srpna 2011 • 19:17

Hradec vyslal náhradníky, pak se bál proti Vltavínu o postup

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jablonec - Karviná: Nádherný gól! Fleišman z přímáku propálil Fendricha, 1:2
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle tým už v přípravě znemožnil Spartu, když ji senzačně porazil 2:1. A v Ondrášovka Cupu pořádně zatápěl i dalšímu prvoligovému týmu. Fotbalisté Hradce Králové nakonec přes třetiligový tým Loko Vltavín do 3. kola domácího poháru postoupili, když ho v Praze porazili 2:1. Vítěznou branku vstřelil až v 73. minutě Roman Fischer.



Trenér Hradce Václav Kotal nasadil sestavu složenou převážně z náhradníků. I proto Vltavín, který v přípravě překvapivě porazil Spartu, kladl dlouho odpor. Až v 51. minutě se prosadil dvaadvacetiletý útočník Gulajev. Velký podíl na jeho gólu však měl Zelený, který našel Gulajeva před prázdnou brankou.

Domácí však nesložili zbraně a povedlo se jim vyrovnat. Brankáře úspěšné české reprezentace do 19 let Koubka propálil z 20 metrů Zelenka. Hradec však zachránil kapitán Fischer, který si naběhl za obranu a zařídil postupový gól.

Hradec se tak stal prvním ligovým účastníkem 3. kola, v němž se utká s vítězem zápasu mezi Varnsdorfem a Libercem. Dalších osm prvoligových celků zasáhne do poháru ve středu, kdy je na pořadu celkem 19 utkání druhého kola a také dohrávka prvního kola Brozany - Most. Souboj druholigových celků Opavy s Třincem skončil remízou 2:2 a o postupujícím tak rozhodl penaltový rozstřel, v němž domácí vyhráli 3:2. Rozhodující trefu z bílého bodu obstaral Wirth. Opavští svěřenci trenéra Josefa Mazury se v 3. kole představí na hřišti lepšího z dvojice HFK Olomouc - Karviná.

Další účastník druhé nejvyšší soutěže Sokolov nastoupil na hřišti Admiry v Praze-Kobylisích a už po pěti minutách s domácím divizním týmem prohrával. Baník ale třemi góly zápas otočil a díky vítězství 3:1 se může těšit, že v dalším dějství pohárové soutěže změří síly s vítězem utkání Karlovy Vary - Viktoria Plzeň.

Velkou motivaci měli oba soupeři také v duelu Vyšehrad - Převýšov. Východočeský divizní nováček pod vedením trenéra Bohuslava Pilného zvítězil v Praze rovněž 3:1 a v dalším kole přivítá na svém hřišti, které nemá ani klasickou tribunu, vítěze středečního souboje Meteor Praha VIII - Slavia Praha.

Utkání 2. kola fotbalového Ondrášovka Cupu:

Loko Vltavín - FC Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky: 63. Zelenka - 51. Gulajev, 73. Fischer. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Kovařík. Diváci: 412.
Sestava Hradce: Koubek - Chleboun, Hochmeister, Fukal - Tóth, Karal (65. Janoušek), Fischer, Zelený - Malinský (75. Černý), Gulajev (69. Jandík), Rezek. Trenér: Kotal.

Další zápasy: Nový Bydžov - Kunice 1:4 (1:2), Admira Praha - Sokolov 1:3 (1:2), Opava - Třinec 2:2 (2:2), na pen. 3:2, Slavoj Vyšehrad - Převýšov 1:3 (1:1).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud