Jonáš Bartoš
17. května 2014 • 23:00

Vyhrál horší tým, litovali v Plzni. Hráči utěšovali smolaře Petrželu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžko si představit mrzutější zápas. Po ruce Milana Petržely se v 93. minutě kopala penalta, v rozstřelu pak právě rychlonohý záložník zahodil pokus, po kterém Sparta začala slavit double. Zklamání se v tvářích plzeňských fotbalistů i trenéra Uhrina jasně odráželo. „Chyběl fakt kousíček,“ litoval obránce David Limberský po prohře ve finále Poháru České pošty.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 5. • 18:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
1:1
ONLINE
17. května
18:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 74. Řezník

Hosté: 90+3. Hušbauer

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský – Hořava, Horváth – Petržela, Kolář, Kovařík (90+1. Hubník) – Tecl (89. Wágner)

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Hybš (77. Bednář) – Hušbauer, Vácha, Matějovský (66. Mareček) – Dočkal (77. Přikryl), Krejčí – Lafata

Karty

Domácí: Limberský, Procházka, Horváth, Petržela, Wágner

Hosté: Vácha, Mareček

Rozhodčí

Zelinka – Pelikán, Mencl – Proske (4. r.) – Příhoda, Paták (oba br. rozhodčí)

Stadion

Synot Tip Aréna, Praha

Návštěva

11 752 diváků

Plzeň si vytvořila víc šancí, díky brance Řezníka dlouho vedla a sahala po zisku ligového poháru. Jenže v závěrečných chvílích přišla penalta po ruce Petržely a následná prohra v dramatickém rozstřelu.

„Byl to nešťastný zápas, ale jsem hrdý na to, jak jsme hráli. Spartu jsme k ničemu nepustili, naopak jsme nedali dvě až tři vyložené šance. Je to škoda. Ale vyhrála Sparta a bere pohár, můžu jí akorát pogratulovat,“ hodnotil utkání plzeňský trenér Dušan Uhrin.

Západočeští hráči odjížděli z Edenu s pocitem, že po závěrečném hvizdu měli křepčit s pohárem oni. „Nálada není optimální, nejhorší je, že nám chyběl fakt kousíček, dostali jsme gól z poslední akce. Bolí to, ale dneska jsme neměli potřebné štěstí. Nevzpomínám si, že by si Sparta vytvořila nějakou šanci. Mrzí to, lepší tým dneska prohrál,“ hlesl obránce Limberský.

Smolař Petržela

Smolařem utkání se stal Milan Petržela. Po jeho ruce se v úplném závěru kopala penalta, kterou proměnil Hušbauer a poslal zápas do závěrečného rozstřelu. Plzeňský záložník selhal v desáté sérii, po něm se trefil Kadeřábek a Sparta slavila double.

Černý den pro záložníka Plzně! Milan Petržela zavinil penaltu, pak v rozstřelu další neproměnil.Foto Pavel Mazáč (Sport)
„Milan to těžce nese, samozřejmě je smutný jako my všichni. Ale on se z toho dostane, je silnej kluk,“ hodnotil Limberský.  „Milanovi jsme věřili, těžko mu něco vyčítat. Asi byl trošku rozhozený, ale jestli měl místo něj jít Maty (brankář Kozáčik), to je spekulace,“ dodal střelec jediné plzeňské branky Radim Řezník.

„Je to škoda, ale nic mu nevyčítám. Hráči jsou samozřejmě zklamaní, ale myslím, že to přebolí. Hráli jsme velice aktivně, druhý poločas jsme byli jasně lepší. Je to akorát škoda, nic jiného,“ podržel svého hráče trenér Uhrin.

Závěr utkání, kdy se Sparta snažila o vyrovnání, byl poměrně vyhrocený. „To k fotbalu patří. Během utkání si třeba i nadáváme, ale to je oboustranné. Po zápase nemáme problém jak my, tak oni přijít a podat si ruku. Všechno zůstává na hřišti,“ ohlédl se za zápasem Limberský, který si vyměňoval názory se sparťanem Váchou.

„Nelíbilo se mi, jak zajel do Horviho. Pak říkal, že nechtěl, což mi přišlo úsměvné, šel tam dost nešetrně. Ale vyříkali jsme si to, žádný problém spolu nemáme a na reprezentaci to řešit nebudeme,“ mávla rukou plzeňská opora.

Limberský: Milan se z toho dostane, je silný
Video se připravuje ...

Uhrin: Jsem hrdý na to, jak jsme hráli
Video se připravuje ...

Hušbauer se postaral o vyrovnání v nastaveném čase
Video se připravuje ...

Fotbalisté Sparty mají po ligovém prvenství jisté i vítězství v domácím poháru
Fotbalisté Sparty mají po ligovém prvenství jisté i vítězství v domácím poháru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud