Pavel Janega
17. května 2014 • 23:40

Penalta v 93. minutě? Tohle mám rád, liboval si střelec Hušbauer

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Náročný úkol zvládl. Ve třetí minutě nastavení proměnil pokutový kop, který uzmul Viktorii Plzeň trofej Poháru České Pošty. Letenský záložník Josef Hušbauer vyrovnal „za pět minut dvanáct“ a následný penaltový rozstřel Sparta zvládla. "Mám obrovskou radost, " říkal se zlatou medailí na krku.



Už už to vypadalo, že pohárové finále ovládne Plzeň. V nastaveném čase vedla 1:0 a kráčela za trofejí. Sparťané se jen dívali na časomíru a pomalu ztráceli víru v zázrak.

"Když jsme prohrávali a bylo pár minut do konce, tak už nikdo nevěřil. A když jsem pak viděl, že se nastavují jen tři minuty, vypadalo to zkrátka hodně špatně," přiznal Josef Hušbauer.

Jenže pak nešťastně zahrál rukou ve vápně Milan Petržela, čímž daroval Spartě pokutový kop v 93. minutě. "Jsem trochu unavený, kopni to ty," křikl kapitán letenského mužstva David Lafata na spoluhráče Josefa Hušbauera.

Hrdina Sparty Hušbauer: Penalta v devadesáté? To mám rád
Video se připravuje ...

Ten nabídku neodmítl. Postavil si míč a vyrovnal. "Jen jsem si počkal na pohyb gólmana, jenže zůstal stát, tak jsem to dal k tyči," vyprávěl po vítězném zápase Hušbauer.

Nervy? Ale kdepak! Sparťanský záložník si vypjatou chvíli vychutnával plnými doušky. "Takové situace mám rád. Je to hezký," usmál se na novináře Hušbauer. "Opravdu! I pro diváky je to dobrý. Zajímavější."

Limberský o Petrželovi: Milan se z toho dostane, je silný
Video se připravuje ...

Po vyrovnání následoval penaltový rozstřel, který se protáhl až na deset sérií. Z pohledu Sparty neproměnili pokutový kop Ondřej Švejdík a Lukáš Mareček. "To už bylo hodně o nervech," připustil Hušbauer. "Plzeň měla výhodu, že když uspěla, my jsme museli taky," dodal.

Vůbec nejhorší bylo pro obě mužstva vybrat exekutora, když se načala šestá série. "To už se pak nikomu moc nechtělo," smál se letenský záložník. Zároveň měl ale na paměti, že problém proměnit penaltu měla v lize spíš Plzeň. "Takže jsem věřil, že to zvládneme. A zvládli jsme to fantasticky!"

Oslavy si užíval stejně jako všichni sparťané v triku s nápisem "Double".

Vaclík: Už jsem si myslel, že půjdu kopat taky
Video se připravuje ...

Kapitán Sparty David Lafata zvedl trofej pro vítěze domácího poháru. Letenský klub se po ligovém triumfu mohl pustit do dalších oslav. Ceněný double vybojoval poprvé od roku 2007.
Kapitán Sparty David Lafata zvedl trofej pro vítěze domácího poháru. Letenský klub se po ligovém triumfu mohl pustit do dalších oslav. Ceněný double vybojoval poprvé od roku 2007.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud