26. dubna 2017 • 05:00

Varování pro Slavii: neobvykle špatný Deli, slabý Ngadeu a žádný tahoun

Autor: Tomáš Bönisch
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistický stoper Simon Deli při výjimečné situaci, kdy udělal hrubou chybuSlávistický stoper Simon Deli při výjimečné situaci, kdy udělal hrubou chybuFOTO: Barbora Reichová / Sport

    Tohle nebyla Slavia, na kterou jsou nejen její fanoušci v poslední době zvyklí. Mizerným výkonem proti Zlínu (0:1) v semifinále MOL Cupu se připravila o možnost zabojovat o double (zisk poháru i ligového titulu) a ukončila svou sérii bez prohry v soutěžním zápase po 24 utkáních. „Slabý výkon, jsem zklamaný,“ zlobil se po zápase trenér Jaroslav Šilhavý. Co stálo kromě dobrého výkonu soupeře za první prohrou pod stávajícím koučem?

  • Neobvykle špatný Deli

    Šikovný a technicky velmi vyspělý stoper nevídaně kazil rozehrávku. Jeho pasy vůbec nenacházely hráče v červenobílém, na hřišti působil až příliš profesorsky a vyrobil několik chyb. Tu největší spáchal ve 32. minutě před jediným gólem utkání. Jednoho hráče se sice okolo vápna zbavil pěknými housličkami, ale druhá klička už působila přehnaným sebevědomím. Zbytečnou ztrátu potrestali "Ševci" vítěznou brankou. „Gól jsme jim dali přímo na podnose. Deli udělal obrovskou hrubku, tohle se nesmí stávat. Simon je výborný fotbalista, ale tohle nezvládnul,“ vyčítal mu po zápase Šilhavý.

    Šilhavý hodnotí prohru se Zlínem: Hráli jsme naivně
    Video se připravuje ...

  • Propadl střed zálohy

    Především v prvním poločase to bylo nádherně vidět. Antonínu Barákovi s Michaelem Ngadeum se nedařila rozehrávka, na míči nebyli silní jako obvykle. Africký šampion v dresu Kamerunu jde s výkony v posledních týdnech dolů a pomalu si říká o vytažení ze základní jedenáctky. Na lavičce čeká na šanci především nažhavený Jasmin Ščuk. Přísnější měřítko proti Zlínu snesl jen kapitán Josef Hušbauer, kterému se aspoň nedala upřít snaha. I tak ve středu pole jasně vládli hosté, skvělý výkon předvedl Benjamin Traoré. „Kazili jsme přihrávky, nebyl na hřišti hráč, který by to vzal na sebe a něco udělal. Hráli jsme naivně středem. Dominovali všichni čtyři středoví hráči Zlína, jak stopeři, tak záložníci,“ viděl to jasně Šilhavý.

    Hušbauer dostal na ruku kapitánskou pásku. O to víc to mrzí, říká k prohře se Zlínem
    Video se připravuje ...

  • Selhala i hlavní zbraň – standardky

    Ve 43. minutě Muris Mešanovič po několika odrazech ve vápně zakončoval kopem za hlavou jen do tyče, ale to byl pohříchu jediný větší rozruch ve vápně hostů ze standardní situace. Na začátku druhého poločasu potvrdila zmar situace, při níž Antonín Barák s Per Egilem Floem narychlo rozehráli standardku, ale mladý záložník poslal hodně nepovedeným kopem míč mezi diváky. S blížícím se závěrem Hušbauer i střídající Sýkora buď trefili prvního hráče soupeře, nebo centr přetáhli do země nikoho.

    Barák po vypadnutí z poháru: Věřil jsem, že můžeme bojovat na obou frontách
    Video se připravuje ...

  • Nepovedla se rotace v sestavě

    Na pravé straně obrany nastoupil Jan Bořil a utkání se mu nepovedlo. Dopředu byl vidět minimálně, vzadu udělal dvě velké chyby. Hlavně ta druhá z 57. minuty byla děsivá. Po rychlém brejku hostů prohrál souboj s Benjaminem Traorém, a díky tomu Vukadin Vukadinovič mohl pelášit na brankáře Přemysla Kováře, jenže branku naštěstí pro Slavii přestřelil. Na křídle dostali šanci oproti poslednímu zápasu v lize Stanislav Tecl a Jaromír Zmrhal. Oba byli v zápase neviditelní, Zmrhal střídal dokonce hned po poločase. „Tihle hráči nastoupili i proti Karviné, to utkání jsme zvládli. Dneska jsme si vybrali slabou chvilku, týmově jsme zklamali na celé čáře,“ hodnotil své kroky kouč.

    Vysmátý kapitán Zlína Jugas a jeho recept na Slavii: Dát gól a uskákat to
    Video se připravuje ...

  • Střídající hráči nepomohli

    Hned do druhé půle naskočil kanonýr Milan Škoda. Jenže na hřišti byl neviditelný, do žádné velké šance se nedostal. Křídelník Jan Sýkora ztratil z lehkosti, kterou dominoval v prvních jarních zápasech. Proti Zlínu působil nervózním dojmem, kazil přihrávky, v dobré šanci volil zbrklé zakončení. Nepomohl ani příchod Ruslana Mingazova. Střídající hráči spadli do šedého průměru špatného výkonu Slavie.

    Slávisté po první prohře pod trenérem Šilhavým neskrývali zklamáníFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Zklamaný slávistický obránce Michael Lüftner po prohraném semifinále se Zlínem
    Zklamaný slávistický obránce Michael Lüftner po prohraném semifinále se Zlínem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud