26. října 2017 • 05:00

Sparta vypadla z poháru a vedení Slavie slavilo: Dvojitá radost v Jihlavě!

Autor: iSport.cz, koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedni nahoře, druzí pod dekou dole. Ačkoliv se derby pražských „S“ hrálo už před měsícem, dlouholetá rivalita mezi oběma tábory zůstává. Na plno se opět projevila během středečních zápasů osmifinále MOL Cupu. Zatímco Letenští doma po penaltovém rozstřelu vypadli s Baníkem Ostrava, Slavia si zajistila postup po obratu v Jihlavě. Členové slávistického managementu však na Moravě slavili ještě o několik minut dříve, než sudí zapískal konec.



Nebylo to úplně na pohodu. Poločas si Slavia v Jihlavě zadělávala na další malér, po trefě sparťanského odchovance Martina Nového prohrála první poločas 0:1.

Po pauze vytočila obrátky, za šest minut nasázela tři góly a čtvrtfinále MOL Cupu si nakonec pohlídala. „Po ligové porážce s Libercem bylo očekávání velké. Jsem rád, že jsme to zvládli,“ ulevil si kouč Jaroslav Šilhavý po výhře 3:1.

Největší erupci nadšení mezi slávistickými činovníky v prostorách VIP nezpůsobil triumf Šilhavého družiny nad Vysočinou, nýbrž penaltový kolaps Sparty proti Baníku.

Když bylo jasné, že je městský rival z MOL Cupu venku, ozval se zevnitř tribuny hurónský řev. Trenér Jaroslav Šilhavý však selhání konkurenta řešit nehodlal. „Do toho se nebudu pouštět,“ pousmál se.

Slavii nakopl gól Frydrycha. Prý to tak chtěl trefit, smál se Šilhavý po skalpu Jihlavy
Video se připravuje ...

Zato na Letné všem do smíchu moc nebylo. „Upozorňoval jsem, jak důležitá tahle soutěž pro nás je. Není normální, abychom tři dny po výhře v Jablonci předvedli to, co teď v prvním poločase. Každý z nás je teď hodně zklamaný,“ hlesl kouč Andrea Stramaccioni.

 „V poháru jsme věřili, že bychom po delší době mohli získat trofej. Ale vypadli jsme doma se soupeřem, se kterým jsme vypadnout neměli,“ kál se za celý tým autor jedené z branek Josef Šural .

Stramaccioni: Cítím, že majitel pořád věří našemu plánu
Video se připravuje ...

Lukáš Mareček a Vjačeslav Karavajev po neúspěšném penaltovém rozstřelu s Baníkem
Lukáš Mareček a Vjačeslav Karavajev po neúspěšném penaltovém rozstřelu s Baníkem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud