8. března 2018 • 10:35

Holoubka mrzí neuznaný gól i sporná penalta Slavie: Škoda, že nebylo video

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to zápas dvou progresivních trenérů. Na straně domácí Slavie Jindřich Trpišovský a proti němu David Holoubek, který po něm v Liberci obsadil trenérský post. Do čtvrtfinále MOL Cupu se však dostal starší z této dvojice. A to i díky sporné penaltě, která poslala červenobílé do vedení a předtím neuznanému gólu Slovanu. „Je škoda, že na takovýhle zápas není videorozhodčí. Mohlo se to nechat dohrát a podívat se v klidu,“ mrzely sporné situace Holoubka po prohře 0:2.



Liberec vstoupil do osmifinále MOL Cupu velmi aktivně. Už v sedmé minutě skóroval po centru z levé strany Matěj Pulkrab, ale sudí Berka branku neuznal. A to kvůli údajnému faulu na slávistického stopera Lukáše Pokorného.

Liberecký útočník jej sice nejdřív zatáhl za ruku, ale pád si 24letý obránce zavinil sám, když se o Pulkraba snažil opřít. Ten už však hlavičkou překonal brankáře Koláře a radoval se z gólu. Ale zbytečně.

„Myslím, že vstup byl z naší strany hodně dobrý. Dali jsme gól, bohužel tam byl nějaký faul nebo co, takže neplatil,“ mrzelo trenéra Davida Holoubka po zápase.

O pár minut později však pro něj přišla další nepříjemná zpráva. Ukrajinský stoper Taras Kačaraba nezachytil náběh Jakuba Hromady a zatáhl za záchrannou brzdu. Jasný faul. I sudí Berka jej viděl a nařídil penaltu.

Z televizních záběrů je však zřejmé, že Kačaraba fauloval Hromadu ještě před pokutovým územím a tudíž se mělo jednat o přímý kop, nikoliv penaltu. Pro sudího však zřejmě na hřišti nebylo snadné tento fakt odhalit. Penaltu Milan Škoda proměnil a Slavia se ujala v zápase vedení.

VIDEO: Na neuznaný gól Matěje Pulkraba se podívejte v čase 0:23

Karafiát: V prvním poločase jsme byli zes*aní
Video se připravuje ...

„Tu situaci neumím rozklíčovat, blbě se mi to hodnotí. Stejně jako situaci před Pulkrabovým gólem. Pro mě je spíš třeba škoda, že na takovýhle zápas není videorozhodčí. Mohlo se to nechat dohrát a podívat se v klidu. Pak ta penalta, ofsajdy nebo třeba druhý gól ze standardky. Z mého pohledu to vypadalo, že už to jde do autu. Třeba to aut vůbec nebyl. Video by zápasu pomohlo," mínil Holoubek.

To trenér Jindřich Trpišovský si liboval, že se Slavii povedl taktický záměr. „Měli jsme to na videu i v přípravě. Kačaraba je dobrý hráč, ale trochu netaktický, jelikož si nechává nabíhat hráče za záda. Sice je rychlý, ale trochu neobratný. Stejná situace, kdy takhle fauloval, byla, když hrál Liberec na Spartě i doma s Karvinou,“ prozradil kouč Slavie.

Zbytek utkání už si domácí pohlídali a po druhém gólu Michala Frydrycha navýšili skóre. „S naším mladým mužstvem zacvičila ta penalta. Po ní se nám hra v první půli trochu rozpadla," řekl Holoubek. Dohnat ztrátu už se však Slovanu nepodařilo.

Kačarabův zákrok na Hromadu byl podle záběrů z televize ještě před vápnem
Kačarabův zákrok na Hromadu byl podle záběrů z televize ještě před vápnem

Pokorný: Proti Liberci? Zvláštní zápas, naši na něj ani nejeli
Video se připravuje ...

Gólman Slavie Kolář: Pohár bereme jako nejsnazší cestu do Evropské ligy
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud