21. května 2021 • 04:50

Momenty finále: lehkovážnost a hrdinové Slavie, oživlá i hloupá Plzeň

Vstoupit do diskuse
17
  • Video se připravuje ...

    Finále Mol Cupu mezi Plzní a Slavií (0:1) nabídlo zajímavou podívanou, po níž se hostující favorit radoval z double. Pražský suverén se ale na výhru proti Bílkově souboru pořádně nadřel, Viktoria, dokud hrála v plném počtu, předváděla lepší výkon. Co nabídlo utkání, po němž se radovala vítězná parta z Edenu?

  • Hrdinové Kolář a Sima

    Není těžké najít dva hlavní hrdiny, díky kterým Slavia zvládla finále – brankář Ondřej Kolář a střídající klenot Abdallah Sima. Reprezentační gólman červenobílé v první půli podržel dvěma těžkými zákroky při tutovce Šimona Falty a dobře kopnutém trestňáku Lukáše Kalvacha. Ve všech situacích působil jistě. A pak je tu Sima. Zázrak ze Senegalu, který ohromil v této sezoně. „Po zranění ještě není v optimálním zdravotním stavu,“ upozornil slávistický asistent trenéra Jaroslav Köstl. Sima naskočil na poslední půlhodinu, nejprve se zastřeloval ranou vysoko nad bránu, minutu poté skóroval. „Rozhodl finále, tak už taky bude ve slávistickém muzeu,“ vytušil Köstl. Zůstane ale v Edenu i dál? Anglické kluby po něm lační.

    Abdallah Sima posílá Slavii do vedení ve finále Mol Cupu proti PlzniFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Lehkovážný rozjezd červenobílých

    V prvním poločase byla Slavia vlažná. Červenobílí se sice dušovali, že zůstali i v posledních dvou týdnech po zisku titulu a postupu do finále koncentrovaní, ale na hřišti tak v prvních pětačtyřiceti minutách nepůsobili. Dopředu hráli krkolomně, dopouštěli se lehkých ztrát, nebyli tak zarputilí, celkově nevypadali svěže. Hráči Plzně je předčili a „sešívaní“ ustáli zápas bez inkasovaného gólu hlavně díky brankáři Ondřeji Kolářovi. „O přestávce jsme si řekli poměrně ostrá slova v kabině, ve druhém poločase přišla správná reakce,“ poznamenal slávistický asistent Jaroslav Köstl.

    Tresný kop Lukáše Kalvacha z Plzně parádně vychytal gólman Slavie Ondřej KolářFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Sběr trofejí pokračuje

    Slavia pod vedením trenérského štábu Jindřicha Trpišovského loví trofeje jako zkušená parta rybářů. Jen považte: v lize mistrovský hattrick, tři triumfy i v domácím poháru. Dvakrát z toho byl double. Do toho povedená prezentace v Evropě. Červenobílí prahnou po rekordech, pořád hledají novou motivaci. „Nesmíme ztratit hladovost,“ podotkl Trpišovského asistent Jaroslav Köstl. „Přicházeli jsme sem s tím, že chceme hrát o trofeje. Slavia je na poměry Česka velkoklub,“ dodal Köstl.

    Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se svými kolegy z realizačního týmu a trofejí pro vítěze Mol Cupu 2020/2021Foto Pavel Mazáč / Sport

  • Havlova hloupost

    Před utkáním zněl odhodlaně, zahodil negativismus a myslel jedině na výhru proti českému šampionovi. Jenže se z něj stal nešťastík zápasu. Dvě zcela zbytečné karty znamenaly Havlovo vyloučení, Viktoria hrála od 54. minuty oslabení. Ráz utkání se poté změnil a Slavia docílila kýženého vítězného gólu. „Hráčům jsem říkal, že musí přidat na důrazu, ale nechtěl jsem takové dva zákroky, co udělal Milan Havel. V jedenácti bychom Slavii porazili," řekl Bílek.

    Milan Havel byl ve finále MOL Cupu vyloučenFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Zazděné šance

    Jean-David Beauguel vyhrál hlavu po dlouhém nákopu Staňka, Bucha bleskově posunul na osamoceného Faltu. Zbývalo uklidit míč do sítě, jenže plzeňské křídlo zamířilo jen do nohou gólmana Koláře. Plzeň měla i další šance v závěru, asi nejblíž byl kapitán Jakub Brabec. „Byla to obrovská škoda, v takovém zápase si nevytvoříte deset šancí. Nebyli jsme efektivní," komentoval Bílek.

    Šimona Faltu z Plzně vychytal ve finále poháru velké šanci Ondřej KolářFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Oživení bez efektu

    Plzeň nastoupila na Slavii velice aktivně. V úvodu mohl skórovat Falta, Viktoria byla celý první poločas lepší. Diametrální rozdíl oproti šílenosti v Ďolíčku, kde Západočeši po bezkrevném a ostudném výkonu schytali trojku. „Proti Slavii to byl pode mnou nejlepší výkon Plzně. Smutné je to, že to nestačilo na výhru," mrzelo Bílka.

    Zklamaní fotbalisté Plzně po prohře ve finále Mol Cupu se SlaviíFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Slavia Praha, vítěz Mol Cupu 2020/2021
    Slavia Praha, vítěz Mol Cupu 2020/2021

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud