18. září 2009 • 13:09

Soud rozdával za výtržnosti v Opavě tresty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokutou ve výši 10.000 korun dnes potrestal Okresní soud v Opavě osmatřicetiletého polského fanouška, který byl jedním ze zadržených po středečním utkání fotbalového poháru mezi SFC Opava a Baníkem Ostrava.



Navíc ho soud na dva roky vyhostil z republiky. Rozsudek je pravomocný, řekl dnes ČTK předseda okresního soudu Jiří Urban.

Už ve čtvrtek soud vyměřil třiatřicetiletému muži z Opavy trest 150 hodin veřejně prospěšných prací. Oba případy byly řešeny ve zkráceném řízení.Podle Urbana polský fanoušek pokutu již zaplatil. Předseda soudu podotkl, že trest má mít rovněž preventivní účinek, aby si i fanoušci z jiných zemí uvědomili, že mohou být v Česku rychle potrestáni.

Z trestných činů výtržnictví a útoku na veřejného činitele byli obviněni ještě další dva muži. Jejich prohřešky však nebudou řešeny ve zkráceném řízení, ale při běžném procesu, řekl dnes ČTK opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Čtveřici fanoušků policie zadržela při šarvátce mezi příznivci obou celků při opouštění stadionu. Problémy s fanoušky byly i během utkání. Kvůli chuligánům obou stran, kteří vnikli na hrací plochu, musel být zápas v 55. minutě zhruba na čtvrt hodiny přerušen a hráči odešli do kabin.

Příznivci obou klubů se na hřišti vzájemně napadali."Celý tento incident je zachycen na videokamerách a dalším monitorovacím zařízení. Tyto materiály kriminalisté vyhodnocují," uvedl už dříve mluvčí.

Další obvinění tak zřejmě ještě přibudou.Zápas, který po penaltovém rozstřelu vyhrál Baník, sledovalo přibližně 5500 diváků, přičemž větší polovinu tvořili příznivci druholigové Opavy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud