10. listopadu 2010 • 18:26

Favorité napravili kolaps, ligové týmy postupují

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

OSMIFINÁLE ONDRÁŠOVKA CUPU - Co spískali v prvním utkání, bravurně napravili v odvetě. Ligové týmy, které byly v osmifinále Ondrášovka Cupu na odstřel, zabojovaly a odvrátily ostudu. Jablonec díky hattricku Pekharta rozstřílel HFK Olomouc 5:0, Olomouci k postupu přes Písek stačila remíza 1:1. Dál jdou i Mladá Boleslav, Brno a Teplice.



Čistý hattrick Tomáše Pekharta rozhodl o odvetě pohárového osmifinále mezi Jabloncem a HFK Olomouc, v němž domácí doháněli dvoubrankové manko z první utkání.

Útočník se rozhodujícím dílem podílel na výhře 5:0 a postupu do čtvrtfinále, kde Severočechy čeká znovu cesta do Olomouce k utkání proti prvoligové Sigmě. Ta dnes postoupila přes třetiligový Písek po domácí remíze 1:1 díky pravidlu o počtu nastřílených branek na soupeřově půdě.

Dál jdou i další prvoligisté, i když někdy pro ně bylo pořádná dřina zvrátit náskok soupeře. Mladá Boleslav postoupila přes Sokolov až po penaltovém rozstřelu, otočit výsledek z pohárového dvojzápasu se podařilo i Brnu proti Karviné. Manko smazaly také Teplice, které v Českých Budějovicích vyhrály 2:0.

Pekhart hattrickem rozhodl o vítězství Jablonce

Pekhart slaví první ze svým třech gólů do sítě HFK Olomouc Pekhart slaví první ze svým třech gólů do sítě HFK OlomoucFoto Pavel Mazáč Sport

Jablonec prohrál na Hané senzačně 2:4, ale hlavním rozdílem mezi oběma kluby byl právě jednadvacetiletý útočník.

V posledních pěti ligových utkáních vstřelil sedm gólů, další přidal v prvním vzájemném pohárovém duelu proti HFK Olomouc.

Po dnešku drží sérii sedmi soutěžních utkání, v nichž nastřílel už jedenáct gólů.

Dnes svoji střeleckou formu potvrdil třemi zásahy, které zaznamenal v rozmezí 36 minut. Dvě branky vstřelil hlavou, třetí přidal po uvolnění a ráně z hranice šestnáctky, která brankáři Šromovi prolétla pod rukama.

Jisté poločasové vedení už Severočeši dotáhli do poklidného vítězství, brzy po změně stran dalšími góly favorita uklidnili Kovařík a Lafata.

Olomouci stačila v Písku remíza


Sigma Olomouc na tom byla před odvetou lépe, než její soused v prvoligové tabulce, remíza 3:3 v Písku se zdála být před odvetou s účastníkem ČFL velmi nadějná, ale nakonec se o postup bála.

Po přestávce sice vstřelil vedoucí gól Šultes, jenž hlavičkou překonal jinak výborného píseckého brankáře.

Bojovní hosté však devět minut před koncem vyrovnali, a přestože vzápětí přišli o vyloučeného Linharta, do poslední vteřiny marně bojovali o postup.

Boleslav postoupila až na penalty

Nejvíce se na postup nadřela Mladá Boleslav, která si přivezla po výsledku 0:3 vysokou ztrátu ze Sokolova, navíc musela vylepšit defenzivu, která v posledních zápasech nepřesvědčila.

Dnes pracovala bezchybně a prosadili se i ofenzivní hráči: skóre otevřel Mendy, za čtyři minuty zvýšil dorážkou Řezníček a krok favorit srovnal až čtvrthodinu před koncem, kdy si sokolovský Čada vstřelil vlastní gól.

Rozhodovaly proto penalty - v nich zaváhali hned na úvod hostující Podrazký i ve čtvrté sérii domácí Sedláček. Rozuzlení nakonec přinesla až sedmá série, v níž se netrefil Studík a zkušený stoper Johana přidal postupovou pečeť. Mladou Boleslav nyní čeká vítěz duelu Plzně s Opavou.

Budějovice neudržely nadějný výsledek z prvního utkání

České Budějovice si přivezly z Teplic nadějnou výhru 1:0, ale domácí odveta jim nevyšla. Severočeši po bezbrankovém poločase zvýšili aktivitu a po necelé hodině hry smazali manko zásluhou Ljevakovičovy hlavičky.

Zápas zlomila červená karta, kterou dostal v 72. minutě po skluzu na Mahmutoviče domácí stoper Lencevič. Hosté v husté mlze nechtěli spoléhat na zrádný penaltový rozstřel a dvě minuty před koncem je poslal do čtvrtfinále proti Slavii přesnou hlavičkou po centru Mareš.

Brno odčinilo prohru z Karviné

Brno přivezlo prohru 0:2 z Karviné a po ligových výkonech panovaly o jeho osud obavy, jenže domácí se značně omlazenou sestavou přehrávali svého soupeře ve středu pole a vypracovali si hodně šancí.

Po půl hodině bylo manko smazáno a těsně před pauzou dal hostům definitivní mat trestným kopem Polách. Po přestávce tempo opadlo, přesto favorit ještě navýšil skóre na 4:0. Nic na jeho postupu už nezměnila ani nezměrná bojovnost Karviné, která dvě minuty před koncem dokonce nastřelila tyč.

Plzeň má nakročeno do čtvrtfinále

Plzeň svoje osmifinále teprve rozehrála, ale po výhře 3:0 nad Opavou má obhájce trofeje cestu mezi posledních osm otevřenu dokořán. Západočeši své branky vsítili v rozmezí 21 minut první půle, přestože trenér Vrba provedl čtyři změny v základní sestavě.

Skóre otevřel hlavičkou z malého vápna Bakoš a o tři minuty později se po přiťuknutí od Střihavky trefil přesně k levé tyči Jiráček. Domácí si díky dobré přízemní kombinaci vytvořili v první půli i další příležitosti a tříbrankový náskok jim ještě do přestávky zajistil krásnou střelou z přímého kopu kapitán Horváth.

V závěru se dostala na trávník i černohorská posila Milič, ale více než dvoumetrový útočník příliš nezaujal. Zmírnit porážku mohl Zapletal, z hranice šestnáctky však mířil do břevna.

Osmifinále Ondrášovka Cupu, výsledky odvetných utkání:

Sigma Olomouc - Písek 1:1 (0:0)

Branky: 51. Šultes - 81. Kubiš. Rozhodčí: Nenadál - Kordula, Vysloužil. ČK: 85. Linhart (Písek). Diváci: 1023. První zápas: 3:3, postupuje Olomouc.

Sestava Olomouce: Drobisz - Janotka, Kalas, Dreksa, Vepřek - Bajer, Rossi, Hořava (76. Hubník) - Petr (66. Přikryl), Šultes, Navrátil (89. Škerle). Trenér: Psotka.

FK Baumit Jablonec - HFK Olomouc 5:0 (3:0)

Branky: 5., 15. a 41. Pekhart, 64. Kovařík, 67. Lafata. Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Urban. Diváci: 1685. První zápas 2:4, postoupil Jablonec.

Sestava Jablonce: Špit - Zábojník, Huber, Pavlík (82. Uvíra), Jablonský - Vošahlík (46. Jarolím), Piták (68. Haurdič), Loučka, Kovařík - Lafata, Pekhart. Trenér: Komňacký.

FC Zbrojovka Brno - Karviná 4:0 (3:0)

Branky: 23. a 45. Polách, 30. Přerovský, 55. Husár. Rozhodčí: Hrubeš - Večeřa, Čecháček. ŽK: Matyska, Polách, Husár (všichni Brno). Diváci: 894. První zápas 0:2, postupuje Brno.

Brno: Bureš - Matyska, Simerský, Trousil, Hamouz - Přerovský (76. Kunc), Rýdel, Polách (50. Dostálek), Husár - Kalabiška (89. Křeček), Hodek. Trenér: Večeřa.


FC Viktoria Plzeň - Slezský FC Opava 3:0 (3:0)

Branky: 11. Bakoš, 14. Jiráček, 31. Horváth. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Mencl. ŽK: Bakoš, Rada - Wírth, Formánek. Diváci: 2565.

Sestava Plzně: L. Krbeček - Limberský (46. Rajtoral), Navrátil, Brezinský, Jiráček - Petržela, Rada, Horváth (55. Kolář), Ďuriš - Bakoš, Střihavka (70. Milič). Trenér: Vrba.

FK Mladá Boleslav - Sokolov 3:0 (2:0), na pen. 6:5

Branky: 24. Mendy, 28. Řezníček, 75. vlastní Čada. Pokutové kopy proměnili: Kulič, Šírl, Řezníček, Opiela, Mendy, Johana - Pilař, Hanzlík, Kaplan, Vaněček, Kura. Neproměnili: Sedláček - Podrazký, Studík. Rozhodčí: Bílek - Ubias, Koval. ŽK: Kalina, Kúdela, Procházka, Kulič - Kura, Hanzlík, Podrazký, Javorský, Duchnič, Mlika. Diváci: 942. První zápas 0:3, postupuje Mladá Boleslav.

Sestava M. Boleslavi: Miller - Kalina (26. Kúdela), Rolko, Johana, Šírl - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (74. Sedláček) - Kulič, Řezníček. Trenér: Sta


Dynamo České Budějovice - FK Teplice 0:2
(0:0)

Branky: 57. Ljevakovič, 88. Mareš. Rozhodčí: Mikel - Košec, Zlámal. ČK: 72. Lencevič (ČB). První zápas 1:0, postoupily Teplice.

Č. Budějovice: Belaň - Laštovka, Lencevič, Lengyel, Riegel - Žižka - Stráský, Dobal (60. Otepka), Mezlík (90. Koutný), Šíma (78. Černák) - Ondrášek. Trenér: Šilhavý.
Teplice: Grigar - Matula, Smejkal, Hošek, Rosa - Siva - Kalivoda (70. Mahmutovič), Ljevakovič, Zoubele (55. Melunovič), Mareš - Vondrášek (84. Verbíř). Trenér: Plíšek.


FC Viktoria Plzeň - Slezský FC Opava 3:0 (3:0) Branky: 11. Bakoš, 14. Jiráček, 31. Horváth. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Mencl. ŽK: Bakoš, Rada - Wírth, Formánek. Diváci: 2565. Sestava Plzně: L. Krbeček - Limberský (46. Rajtoral), Navrátil, Brezinský, Jiráček - Petržela, Rada, Horváth (55. Kolář), Ďuriš - Bakoš, Střihavka (70. Milič). Trenér: Vrba.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud