10. ledna 2009 • 14:13

Sparta šetřila starší hráče

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty Praha bojovali na halovém turnaji Víkend šampionů s těžkýma nohama a vlastní vůlí. Hned v prvním utkání proti Slovanu Bratislava se na týmu podepsal náročný program z úvodního přípravného týdne.



První trenér Martin Hašek z toho ale nedělal velké závěry. I halové zápasy mu prý v plné přípravě mohou mnohé naznačit.

Sparta dnes poslala do pražské haly ve Vysočanech vesměs mladé hráče, překvapivě se ve výběru objevil také Marián Had, u něhož se počítá s odchodem. Naopak chyběli starší fotbalisté - Berger, Řepka, Blažek, Kulič, ale třeba i nováček Pamič, jehož příchod sparťané oznámili v pátek. "Bylo třeba brát ohled na zdravotní stav. Ještě dnes jsme dělali jisté změny v soupisce," vysvětlil Hašek novinářům.

Chyběl proto například i Ondřej Kušnír, který prý má zatím z celého kádru nejvíce zdravotních potíží. "Má třídenní virózu, ale do nedělního odjezdu na horské soustředění by měl být v pořádku," vysvětlil Hašek, který během turnaje mužstvo koučoval.

V prvním týdnu prý dal hráčům pořádně zabrat, i když sparťané museli v trénincích improvizovat a vzít zavděk nafukovací halou ve svém centru na Strahově. "S tím se musí během zimní přípravy počítat. Naše tréninkové hřiště se nedá kvůli mrazu využít, a tak jsme byli v hale. Využíváme skvělých podmínek k regeneraci a dalším tréninkům na Brumlovce," popsal letenský trenér, jak tým trávil uplynulé dny.

Fotbalisté zatím dostávají do těla a někteří podle Haška opravdu potřebují. V hale se dnes třeba prezentoval technikou a přehledem německý záložník Sergio Peter, ale v kondici má co dohánět, má i nadváhu. "Fotbalista to je talentovaný, přístup má zatím výborný, ale musí na kondici hodně zapracovat, neboť přišel špatně připraven," zjistil Hašek a s úsměvem doplnil, že si do začátku jara mladého fotbalistu určitě připraví odpovídajícím způsobem.

Halové výsledky Hašek nepovažuje za klíčové, turnaj je podle něj spíše vhodným vyvrcholením prvního tréninkového týdne. "Ale zase jednotlivé zápasy mohou ukázat něco o morálních vlastnostech hráčů ve chvíli, kdy už není příliš fyzických sil," řekl kouč, který se už těší, až bude s týmem mimo Prahu.

Nejtěžší část zimního drilu na sparťany čeká v nejbližších dnech. V neděli totiž mužstvo odjede na soustředění do Špindlerova Mlýna. "Po zápasech o umístění pojedeme na Letnou, sbalíme se a vyrazíme na hory," uvedl Hašek. Chystá prý pro své svěřence i několik výběhů na běžkách, šetřit nehodlá nikoho, ani například Bonyho Wilfrieda z Pobřeží slonoviny. "Kdo na běžkách neumí, tak se naučí," žertoval devětatřicetiletý trenér.

Nominace na soustředění ještě ale není dotažena. "Rád bych, abychom tam měli k dispozici už kádr, který pak na Letné zůstane během jara," naznačil Hašek, že během tohoto víkendu by se měly odehrát ještě některé hráčské změny. Počítá se například s odchodem Libora Doška do Viktorie Žižkov, zájem je i o některé další hráče.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud