26. července 2012 • 19:06

Dočkal spasil Trondheim, rozhodující branku vstřelil v 94. minutě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Český fotbalista Bořek Dočkal posunul Rosenborg Trondheim do třetího předkola Evropské ligy. Po dvou gólech v úvodním domácím utkání s Ordabasy Šimkent dnes v odvetě v Kazachstánu ve čtvrté minutě nastavení vstřelil rozhodující gól, který norskému celku bez dvou vyloučených hráčů zajistil vítězství 2:1 a postup. První zápas skončil nerozhodně 2:2.



Případné soupeře pro třetí předkola už znají Plzeň i Mladá Boleslav. Pokud Viktoria v dnešní odvetě potvrdí výhru 3:1 z úvodního utkání na hřišti gruzínského Rustavi, narazí na Ruch Chorzów.

Druhý celek uplynulého ročníku polské ligy po vítězství 3:1 doma a 3:0 venku s přehledem vyřadil makedonský Metalurg Skopje.

Mladou Boleslav by v případě, že po domácím triumfu 3:0 zvládne večer také odvetu na Islandu proti Thóru Akureyri, čekal v třetím předkole tým Twente Enschede. Předloňský nizozemský mistr před týdnem v domácím duelu s Interem Turku senzačně jen remizoval 1:1, ve Finsku ale naznačil vzrůstající formu a deklasoval Seveřany 5:0.

Dočkal potvrdil, že ho úvod pohárové sezony zastihl ve střelecké formě. Třiadvacetiletý bývalý záložník Liberce se trefil v prvním předkole, před týdnem s Ordabasy zaznamenal oba góly svého celku a někdejšího účastníka prestižnější Ligy mistrů spasil i dnes.

Rosenborg přitom v Kazachstánu téměř celý zápas tahal za kratší konec. Po první půli prohrával, za stavu 1:1 přečkal pokutový kop domácích a od 83. minuty hrál v devíti bez vyloučených Wangberga s Pricou. Když už se Šimkent pomalu radoval z postupu, udeřil Dočkal.

Odvetné zápasy 2. předkola fotbalové Evropské ligy:

Dila Gori (Gruz.) - Aarhus (Dán.) 3:1 (0:1), první zápas: 2:1, postoupilo Gori,

Širak (Arm.) - Bnei Jehuda Tel Aviv (Izr.) 0:1 (0:1), první zápas: 0:2, postoupil Tel Aviv,

Ordabasy Šimkent (Kaz.) - Rosenborg Trondheim (Nor.) 1:2 (1:0),
první zápas: 2:2, postoupil Trondheim,

Metalurg Skopje (Mak.) - Ruch Chorzów (Pol.) 0:3 (0:2), první zápas: 1:3, postoupil Chorzów,

Gandzasar Kapan (Arm.) - Servette Ženeva (Švýc.) 1:3 (0:0), první zápas: 0:2, postoupila Ženeva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud