11. února 2013 • 18:18

Svoboda: Chelsea nám poslala varování, ale strach nemáme!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenéři fotbalové Sparty v sobotu uznale sledovali, jak Chelsea díky drtivému závěru v anglické lize poráží Wigan 4:1 a zvládá generálku na zápas s jejich týmem. Vítězslav Lavička a jeho asistent Zdeněk Svoboda si poslední utkání londýnského velkoklubu nenechali ujít, a když naživo pozorovali svého soupeře v akci, získali další cenné postřehy do svého seznamu poznámek. Sparta se s Chelsea srazí v Evropské lize poprvé už ve čtvrtek.



Na Svobodu prý Chelsea zapůsobila tím, že zápas s jistotou dovedla do vítězného konce, byť ještě tři minuty před koncem vedla o jediný gól.

"V zápase sice byl úsek, kdy nebylo úplně rozhodnuto o výsledku, ale na konci se Chelsea povedly dva smrtící údery a všichni byli spokojení. Výhra 4:1 může vypadat varovně, ale my strach nemáme. Musíme se dívat i na to, jak se zápas vyvíjel," řekl ČTK Svoboda.

Wigan podle něj Chelsea částečně ulehčil cestu k jednoznačně vypadajícímu triumfu. "Wigan je v anglické lize předposlední, pro Chelsea nebyl úplnou přítěží. I tím, že hráli na jediného útočníka, který to měl proti dobře fungující obraně domácích složité," uvedl Svoboda.

I tak ale prý hráči Wiganu občas naznačili, kudy může vést cesta k ohrožení branky, kterou i se zlomeným malíčkem na ruce hájí Petr Čech.

"Wigan pár příležitostí měl, docela hrozil z křídelních prostorů. Chelsea je naopak velmi silná ve středu pole - v defenzivní i ofenzivní fázi hry. Ale my doufáme, že Chelsea dokážeme způsobit víc problémů než Wigan," uvedl Svoboda.

Svým výkonem na něj zapůsobila celá záložní řada Chelsea. "Co hráč, to pojem. V poslední době třeba Chelsea nemá úplně ustálené výsledky a občas mají výpadek, ale jejich principy a styl hry se nemění. My budeme zvědaví i na to, jaká sestava proti nám vyběhne. Mají iks variant a vždycky to je velká kvalita," prohlásil Svoboda.

Zamlouvalo se mu hlavně představení záložníka Franka Lamparda - hrající legendy Chelsea, který ale možná po sezoně klub opustí. Lampard však podle Svobody i v sobotu dokázal, že v posledních týdnech chytil skvělou formu. A právě Lampard v 87. minutě vstřelil uklidňující třetí branku.

"Lampard je teď ve fazóně, odehrál další skvělý zápas. Hodně zrychluje hru, dává míče z prvního nebo druhého doteku. A také je velmi efektivní," vypočítal Svoboda.

Lampardovi prý skvěle sekundoval i další středopolař Eden Hazard, další ze sobotních úspěšných střelců. "Čeští fanoušci třeba Hazarda ještě nemají tak načteného, ale je to hodně zajímavý hráč. Skvělý technik, hbitý, celý zápas aktivní. A velmi nebezpečný ve hře jeden na jednoho," upozornil Svoboda.

Své si však prý odehrál i Čech, byť se do poslední chvíle nevědělo, zda si s pochroumaným malíčkem troufne do brány.

"Petr je takový profík, že by si nevzal na triko, kdyby svým startem něco riskoval. I teď odchytal dobrý zápas. Jednu velmi dobrou šanci chytil, při inkasované brance to měl těžké, protože si útočník zaběhl za obranu, a kdyby do něj Petr vletěl, mohl být vyloučený," dodal asistent sparťanského kouče.

Kanonýr David Lafata proti Kuang-čou gólovou pověst nepotvrdil,
Kanonýr David Lafata proti Kuang-čou gólovou pověst nepotvrdil,

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud