25. dubna 2013 • 23:50

Královec zavařil Čechovi. Proti Chelsea chybně pískl penaltu!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trvat zápas 86 minut, mohlo se hodnotit pohodlné, kontrolované vítězství Chelsea. Jenže po semifinále Evropské ligy v Basileji se zase bude rozebírat výkon sudího. Český rozhodčí Pavel Královec totiž v závěru utkání nařídil proti týmu Petra Čecha penaltu, díky které domácí srovnali na 1:1. Chelsea ale nakonec strhla vítězství na svou stranu, když se v nastavení trefil David Luiz.



Chelsea šla do vedení už ve 12. minutě, kdy se po rohu Lamparda trefil hlavou Moses. "Blues" sice v utkání nedominovali, ale podobně jako v utkání na Spartě kontrolovali zápas a šli si pro výhru bez inkasovaného gólu.

Basilej se do hry dostala až v dramatickém závěru. A velký podíl na tom měl český sudí Pavel Královec, který s asistenty Slyškem a Wilczekem duel ve Švýcarsku řídil.

V 86. minutě utkání po jedné ze situací před brankou Petra Čecha Královec nařídil pokutový kop. Podle všeho mylně. Ani opakované záběry neodhalily nějaký kontakt či faul hostující obrany.

"Ta penalta, která překvapila všechny, mohla rozhodnout. Nikdo kolem mě si nemyslel, že to měl být pokutový kop, protože míč byl ve vzduchu. Bylo to divné rozhodnutí," komentoval Královcův verdikt trenér Chelsea Rafael Benítez.

"Z mého pohledu jsem tam žádný kontakt neviděl," souhlasil ve studiu České televize fotbalový expert Josef Němec. Domácí Fabian Schär nařízenou penaltu bezpečně proměnil a zařídil vyrovnání.

VIDEO | Královec odpískal spornou penaltu (od 0:30)


Celkový výsledek sporný verdikt nakonec neovlivnil. Chelsea v závěru zabrala a dokázala to samé, co na domácím hřišti proti Spartě - skórovat v nastavení. Prakticky z poslední akce se z přímého kopu prosadil David Luiz a pečetil výhru hostů 2:1.

U Pavla Královce a jeho asistentů nešlo o první chybu v evropských pohárech. V odvetě osmifinále Ligy mistrů Bayernu s Arsenalem se na české sudí zlobili hráči Arsenalu.

Nelíbil se jim verdikt Martina Wilczeka, když za stavu 1:0 pro „kanonýry“ odmával v 56. minutě neexistující ofsajd. Arsenal tak připravil o nadějnou akci, díky níž mohli klidně jít do dvougólového vedení dříve.

"Každý souboj, co vypadal padesát na padesát, pískl pro Bayern, byl jsem naštvanej. Ten jeho asistent byl taky dobrej. Takový moment, kdy nám pískl sporný ofsajd, může být v zápasech zlomový," vyprávěl několik dní po utkání záložník Arsenalu Tomáš Rosický.

Na Královce si letos na jaře také stěžovala Sparta, podle které v domácím utkání s Jabloncem (2:2) nepískl dvě penalty po faulech na Lafatu a Bednáře. V tom samém zápase Martin Wilczek chyboval před vyrovnávací brankou Letenských, za což ho komise rozhodčích potrestala dvouzápasovou stopkou.
Victor Moses s Edenem Hazardem během semifinálového duelu Chelsea na hřišti Basileje
Victor Moses s Edenem Hazardem během semifinálového duelu Chelsea na hřišti Basileje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud