Hynek Preisler
30. července 2013 • 13:30

Liberec kvůli spoušti na stadionu žádá o odložení duelu s Curychem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rádi bychom hráli až za dva týdny! Takovou žádost poslal v úterý do sídla UEFA liberecký Slovan, kterému noční prudké lijáky poničily před čtvrtečním duelem 3. předkola Evropské ligy stadion U Nisy. Škody mohou jít až do milionů korun. Evropská fotbalová asociace, která má v tomto případě rozhodující slovo, se prosbou českého pohárového zástupce zabývá. UEFA by měla rozhodnout v nejbližších hodinách.



„Žádáme o odložení zápasu o čtrnáct dnů, protože v tuto chvíli si nejsme stoprocentně jistí, že jsme schopni připravit pro návštěvníky, ale i oba týmy, delegáty, či rozhodčí odpovídající zázemí,“ zdůvodnil tiskový mluvčí Liberce Lukáš Váňa.

Pokud by se zápas o dva týdny opravdu odsunul, Liberec by začínal prvním utkáním venku v Curychu 8. srpna a o týden později by hrál teprve U Nisy. Ve hře je i varianta, že by se první zápas 3. předkola sehrál na náhradním hřišti v Mladé Boleslavi či v Praze.

„Upřímně říkám, že by to bylo nepříjemné, kdybychom museli hrát někde v azylu než před svými fanoušky. Byl by to pro nás handicap,“ připustil kouč Slovanu Jaroslav Šilhavý, který v úterý s týmem trénoval na umělé trávě.

„Když jsme ráno přišli, bylo to pro nás překvapení. Takhle hrozné jsme to nečekali. Luboš Hušek má zatopené auto, které je na odpis. V kabině to také moc dobře nevypadá,“ přiznal útočník Michael Rabušic.

Na snímku je pracovník odtahové služby hledající v zaplaveném automobilu oko k zachycení lana
Na snímku je pracovník odtahové služby hledající v zaplaveném automobilu oko k zachycení lana

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud