23. října 2014 • 04:59

Srovnání Sparty a Slovanu? Český mistr má jasně navrch 4:0

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 19:00 | Fotbalistům Slovanu se nedaří, Sparta je ve formě. Navíc má vyšší rozpočet, hodnotnější kádr a... lepší stadion. Nepatří mezi nejmodernější, ale v Bratislavě na Pasienkách bude pravděpodobně na fanoušky mimo hlavní tribunu pršet. Návštěvní řád jim nedovoluje vzít si na zápas deštník. Tak jednoznačně vypadá rozhožení sil před dnešním zápasem Evropské ligy.



KÁDR

Kvalita i hodnota hovoří jasně pro Spartu. Už je z toho důvodu, že o letenské hráče je velký zájem v Evropě. A rozhodně nebudou k dispozici za nízké sumy. Někteří sparťané se dokonce prosadili do základní sestavy českého národního týmu a úspěšně vstoupili do boje o EURO 2016.

STADION

Letná už nepatří k nejmodernějěím arénám, ale oproti stadionu v Pasienkách je stále o několi tříd jinde. Na bratislavském stadionu, který byl postaven v roce 1962, je na první pohled znát chatrný stav. Pokud navíc bude pršet, což praví předpověď počasí, fanoušky to nepotěší. Zakrytá je pouze hlavní tribuna a s deštníky je na stadion nepustí. V návštěvním řádu stadionu jsou totiž zakázané.

FORMA

Přestože byl Slovan pod vedením Františka Straky blízko k tomu, aby se probojoval do hlavní soutěže Ligy mistrů, současná forma Slovanu je vskutku tristní. Vedení klubu proto po pěti ligových porážkách a osmém místu v domácí soutěži odvolalo Straku a angažovalo Jozefa Chovance. Ani úvodní zápasy v Evropské lize nejsou ke chlubení: 0 bodů a skóre 0:7. Sparta je naopak ve formě, kterou navíc podpořili úspěšní reprezentanti. V lize stíhá Plzeň, v Evropské lize naposledy porazila Young Boys Bern 3:1.

ROZPOČET

Zatímco Slovan Bratislava si musí vystačit se 100 miliony korun na sezonu, rozpočet Sparty je téměř trojnásobný. I to ovlivňuje přestupovou politiku. Zajímavostí je odhad, podle kterého Juraj Halenár ze Slovanu vydělává víc než záložník Sparty Marek Matějovský (300 tisíc korun). Čistá mzda se ale bude lišit díky bonusům.

Federální derby? I 50 tisíc diváků, vzpomíná Chovanec
Video se připravuje ...

Vítejte na Pasienkách, v domově Slovanu. A pozor na kontroly!
Video se připravuje ...

Lavička před bitvou se Slovanem: Chceme využít lepší formu
Video se připravuje ...

Jozef Chovanec na tréninku před utkáním se Spartou
Jozef Chovanec na tréninku před utkáním se Spartou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud