9. března 2023 • 23:05

EL: Leverkusen uspěl, Hložek u gólu. United vyhráli, Arsenal remizoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To by byl gól... Adam Hložek se v osmifinále Evropské ligy proti Ferencvárosi málem parádně trefil z přímého kopu, jeho prudkou střelu ovšem zastavila tyč. Útěcha? Odražený míč si našel obránce Leverkusenu Edmond Tapsoba a pohotově zvýšil na konečných 2:0, Bayer tak na úvod dvojzápasu potvrdil roli favorita. Oba čeští reprezentanti začali na lavičce, Hložek nakonec odehrál dvacet minut, Patrik Schick naskočil v úplném závěru. Vedoucí celek anglické ligy Arsenal remizoval na hřišti lisabonského Sportingu 2:2. Manchester United porazil Betis 4:1 a částečně tak napravil nedělní ligový debakl v Liverpoolu 0:7. Juventus zdolal Freiburg 1:0.



Leverkusen, který v předchozím kole vyřadil na penalty Monako, poslal proti Ferencvárosi do vedení v desáté minutě Demirbay. Suverénní lídr maďarské ligy mohl srovnat, jenže Zachariassen trefil břevno. V 86. minutě Hložek z přímého kopu napálil tyč, ale Tapsoba se už z dorážky nemýlil.

Arsenal v Lisabonu vedl po Salibově brance, jenže Sporting v rozmezí 34. až 55. minuty obrátil skóre. Londýnský tým srovnal zásluhou vlastního gólu Mority.

Manchesteru United dostal do vedení proti Betisu v šesté minutě Rashford. Za hosty odpověděl v první půli Ayoze Pérez, po přestávce se však prosadili jen domácí. Mezi střelce se zapsali Antony, Fernandes a Weghorst. „Rudí ďáblové“, kteří ve 2. kole přešli přes Barcelonu, neprohráli od loňského září na Old Trafford 20. soutěžní zápas v řadě, přičemž 18 jich vyhráli.

O triumfu Juventusu s Freiburgem rozhodl ve druhé půli argentinský mistr světa Di María. „Stará dáma“ na vlastním stadionu nenašla přemožitele v desátém z posledních 11 duelů.

Úřadující vítěz Evropské konferenční ligy AS Řím si poradil se San Sebastianem 2:0. Celek z italské metropole zvítězil doma na Olympijském stadionu v desátém z posledních 11 soutěžních duelů. Také FC Sevilla zdolala istanbulský celek Fenerbahce 2:0.

Feyenoord Rotterdam v sestavě s někdejším stoperem Sparty Hanckem remizoval na hřišti Šachtaru Doněck 1:1. Obě branky padly po změně stran. Utkání se uskutečnilo ve Varšavě, kde kvůli válce na Ukrajině hraje Šachtar domácí zápasy evropských pohárů.

Union Berlín remizoval se Saint-Gilloise 3:3, přestože třikrát prohrával. Za hostující belgické mužstvo se dvakrát prosadil Boniface. Nerozhodný výsledek zařídil v 89. minutě střídající Michel.

Odvety jsou na programu za týden.

Úvodní utkání osmifinále Evropské ligy:

Union Berlín - Saint-Gilloise 3:3 (1:1)
Branky: 42. Juranovič, 69. Knoche, 89. Michel - 28. a 72. Boniface, 58. Vertessen.

Leverkusen - Ferencváros Budapešť 2:0 (1:0)
Branky: 10. Demirbay, 86. Tapsoba.

Sporting Lisabon - Arsenal 2:2 (1:1)
Branky: 34. Inácio, 55. Paulinho - 22. Saliba, 62. vlastní Morita.

AS Řím - San Sebastian 2:0 (1:0)
Branky: 13. El Shaarawy, 87. Kumbulla.

FC Sevilla - Fenerbahce Istanbul 2:0 (0:0)
Branky: 56. Jordán, 85. Lamela.

Juventus Turín - Freiburg 1:0 (0:0)
Branka: 54. Di María.

Manchester United - Betis Sevilla 4:1 (1:1)
Branky: 6. Rashford, 52. Antony, 58. Fernandes, 84. Weghorst - 32. A. Pérez.

Šachtar Doněck - Feyenoord Rotterdam 1:1 (0:0)
Branky: 79. Rakickij - 88. Bullaude.

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud