13. prosince 2023 • 20:40

Sparta varuje fanoušky kvůli alkoholu. První konflikt, skupina neodletěla

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
30
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o dost napínavý finiš. Sparta v posledním zápase ve skupině Evropské ligy je stále ve hře o postup. Aby skončila do druhého místa, potřebuje proti Arisu Limassol tři body. I proto na Kypr za týmem trenéra Briana Priskeho vyrazilo víc než šest stovek fanoušků letenského týmu. Cesta šestadvaceti z nich však skončila už v polských Katovicích, kde se kvůli alkoholu dostali do konfliktu se zaměstnanci letiště.



Šestadvacet fanoušků na klíčovém zápase Sparty v boji o postup do vyřazovací části Evropské ligy bude chybět. Podle informací serveru Zdopravy.cz skončili na letišti v Katovicích. V prostoru pro odbavení popíjeli alkohol.

Stěžovali si ostatní cestující, přišlo i napomenutí od personálu. Jenže výzva nezabrala. Sparťany vykázali zaměstnanci letiště, s nimiž se dostali do potyčky. Incident je na bezpečnostních kamerách, zasahovala u toho pohraniční stráž a fanoušci se do letadla nedostali.

Klub se ke konfliktu skupinky příznivců s personálem letiště nevyjádřil, prý o události zatím nemá bližší informace.

Sparťané už dopředu hlásili: „Tohle je výjezd podzimu.“ Ano, Letenští hrají o hodně a příznivci českého mistra o tom ví.

Na sociálních sítích klubových fans se proto ve středu večer objevily informace pro příznivce, kteří se ve čtvrtek chystají do sektoru hostů kyperského stadionu. Sejde se jich tam pravděpodobně zhruba 650, návštěvnost zápasu se bude pohybovat zřejmě kolem tří tisíc.

K tomu, aby se fanoušci vyhnuli dalším konfliktům, dostali jedno doporučení. „Místní policie má u stadionu nulovou toleranci ke konzumaci alkoholu. Pivo si dejte ve městě, ale neberte si je ani do autobusů,“ stojí v prohlášení na sociální síti X.

Jenže pivo si čeští diváci nekoupí ani na stadionu. „Po cestě na tribunu se můžete občerstvit (nealkoholické pivo),“ píše se dál ve vlákně.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Rangers 6 3 2 1 8:6 11
2. Sparta 6 3 1 2 9:7 10
3. Real Betis 6 3 0 3 9:7 9
4. Aris Limassol 6 1 1 4 7:13 4

 

Vstoupit do diskuse
30

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud