13. března 2024 • 15:10

Jediný dotaz na Spartu. Klopp o šéfovi: Není hlupák, nepřesvědčoval mě

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že po sezoně končí na střídačce Liverpoolu, připomněl trenér Jürgen Klopp i na tiskové konferenci v Praze. Přesto angličtí novináři před čtvrtečním zápasem se Spartou zjišťovali, jestli se situace nezlomila po návratu sportovního manažera Michaela Edwardse. „Dovedete si představit, že bych si to teď rozmyslel? Já neříkám věci bez přemýšlení,“ odpověděl jednoznačně německý kouč.



Klopp po pár dnech od ligového šlágru s Manchesterem City (1:1) znovu dorazil před novináře. Důvodem k tomu bylo odvetné utkání se Spartou v osmifinále Evropské ligy (první zápas 5:1). Jenže střet s českým mistrem se odbyl jedinou otázkou: Jaká bude sestava na zápas se Spartou?

„Musíme zápas především vyhrát a vidět výsledek, kterého můžeme dosáhnout. Chceme hrát nejlepší možný fotbal,“ odpověděl Klopp. „Nejde říct v tento moment, jaká bude základní sestava. Za chvíli jdu teprve na trénink a s hráči potřebujete mluvit do poslední sekundy. Až pak uděláte to nejlepší rozhodnutí. Je potřeba postavit do sestavy nejlepší nohy pro tento zápas,“ doplnil Klopp.

Hlavní téma se stočilo k letnímu návratu sportovního manažera Michaela Edwardse, který v letech 2016 až 2022 přivedl do klubu klíčové hráče jako Virgila van Dijka, Alissona Beckera nebo Mohameda Salaha .

Tím se klub připravuje na Kloppův odchod po konci tohoto ročníku. Oba už se spolu bavili.

„Michael a já jsme měli vždy opravdu dobrý vztah. Velmi dobrý a na profesionální bázi. V době, kdy jsme tu spolu byli, udělalo se mnoho dobrých věcí,“ líčil Klopp.

Edwards byl po odchodu z Liverpoolu volný. „Michael se rozhodl dělat něco jiného. Teď je zpět a jsem za to opravdu šťastný. Dřív jsem řekl, že chci klub vidět i po mém odchodu na co nejlepších místech… A myslím, že tohle je top řešení,“ zdůraznil.

Klopp s Edwardsem se už pobavili o situaci v klubu, hráčích i budoucnosti. Ale ani řeč nepřišla na to, jestli by německý kouč nechtěl v Liverpoolu ještě pokračovat.

„Nepřesvědčoval mě, protože není hlupák. Nebylo to téma k rozhovoru,“ vyprávěl Klopp. „Dovedete si představit, že bych si to teď rozmyslel? Neříkám tyhle věci bez přemýšlení. Znamenalo by to, že si až teď uvědomuju, jak dobrý tento klub je. Ale já už to vím.“

Bude hrát Salah?

Klopp by se mohl v Liverpoolu rozloučit hned se čtyřmi triumfy. Nedávno vybojoval Ligový pohár, ve hře je pořád v Evropské lize, FA Cupu a v Premier League je na čele tabulky spolu s Arsenalem a Manchesterem City.

„Kluci jsou v posledních týdnech celkem konzistentní, ale se všemi těmi soutěžemi jde o běh na dlouho trať a nejsme blízko ani jednoho cíle. Každopádně dobré výsledky a výkony vždy pomohou,“ poznamenal Klopp.

Zápas se Spartou proto nepodceňuje. Před odvetným utkáním si pochvaloval výkony Joea Gomeze či kapitána Van Dijka, který se dostává zpět do formy po zranění.

A bude hrát proti Letenským Salah? Klopp bleskově skočil novináři do otázky: „Nejsem si jistý, jestli by měl hrát 90 minut. Ale je připravený začít. Je tu dalších deset zápasů Premier League a doufejme, že další v pohárech. A všechny jsou stejně důležité.“

Liverpool už má tiskovou konferenci před zápasem se Spartou za sebou. Zástupci českého týmu už jsou na Ostrovech, před novináře předstoupí ve večerních hodinách.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud