18. září 2008 • 18:30

Policie v Ostravě má za sebou dva incidenty

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - V ulicích Ostravy, která dnes hostí rizikový zápas Poháru UEFA mezi domácím Baníkem a Spartakem Moskva, byl celý den relativní klid.



Policie zaznamenala pouze dva menší incidenty. Těsně před začátkem zápasu napadli před branami stadionu baníkovští příznivci ruského fanouška. Ve městě zase museli městští strážníci umravňovat čtveřici opilých Rusů.

Do města podle odhadů policie dorazilo asi 300 fanoušků ruského klubu a přibližně stovka obávaných polských rowdies. Spekulace o hromadných rvačkách ve Stodolní ulici se zatím nepotvrdily.

První vážnější incident zaznamenala policie kolem 18:15. Asi třicet fanoušků domácích vyprovokovalo před branami stadionu konflikt s ruským příznivcem.

"Seběhlo se to velmi rychle, zadrželi jsme jednoho českého občana, který hodil po policistech kelímky s pivem," řekl ČTK Petr Lessy z krajské policejní správy. Dodal, že městští strážníci museli v centru města uklidňovat i čtyři opilé ruské fanoušky.

Příznivci obou klubů dnes přicházeli na stadion spíše po malých skupinkách. Do 18:00 byl podle Gabriely Holčákové z ostravského městského ředitelství klid v ulicích i před stadionem.

"Víme o několika skupinách příznivců Baníku, kteří jdou městem směrem ke stadionu. Čítají tak deset až dvacet lidí. Žádné konflikty ale hlášeny zatím nemáme," řekla.

Nad klidem v ulicích dohlíží zhruba 800 stovek policistů a strážníků, kterým pomáhají i dvě desítky polských kolegů, policisté z jižní Moravy, jízdní oddíly ze Zlína či Brna nebo letecká služba.

Bezpečnostní složky považují zápas za velmi rizikový i kvůli provázanosti obou fanouškovských táborů s chuligány polských klubů.

Právě rowdies Spartaku a spřízněného Lechu Poznaň loni na podzim výtržnostmi narušili zápas v Praze proti Spartě, kde došlo k potyčkám s ochrankou a policií a jeden z příznivců dokonce vběhl na hřiště.

Příznivci Baníku zase udržují přátelské vztahy s kolegy z GKS Katowice a společně o sobě dali naposledy vědět třeba bitvou s policií během loňského ligového utkání Ostravy se Spartou na Bazalech.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud