30. září 2008 • 13:47

Ostrava letí do Moskvy i s Lukešem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I uzdravený středopolař Martin Lukeš odletí ve středu s fotbalisty Baníku Ostrava k odvetě prvního kola Poháru UEFA proti Spartaku Moskva. I s Lukešem však výběr kouče Karla Večeři čeká obtížné poslání.



A to obrátit nepříznivý vývoj dvojzápasu, do kterého před dvěma týdny vstoupil domácí porážkou 0:1. Odveta se hraje ve čtvrtek od 18 hodin středoevropského letního času.

Baník však od prohry se Spartakem vítězí. Porazil Příbram, vyhrál v Plzni a v Poháru ČMFS rozstřílel divizní Boskovice, kde právě Lukeš vynikl gólem a třemi přihrávkami. Kvůli problémům s kolenem však o víkendu odpočíval.

"O sestavě ještě uvažujeme, pořád jsou dva dny do utkání. To je spousta času," řekl ČTK trenér Karel Večeřa. Do Moskvy nebere jen záložníka Františka Rajtorala, který se ještě úplně nezotavil z potíží s únavovým syndromem.

Ostravu čeká specifický zápas na umělé trávě čtvrté generace. S ní má většina hráčů nulové zkušenosti. Večeřa mužstvo v pondělí zavezl k tréninku na umělý povrch do Karviné, ale od další přípravy na stejném pažitu už upustil.

"Povrch, na kterém se bude hrát v Moskvě, u nás stejně nikde není. Rozdíl mezi ním a zdejšími umělkami je velký, takže by to nemělo nějaký zvláštní význam," vysvětlil Večeřa.

Ostravští fotbalisté odletí do ruské metropole ve středu ráno z letiště v Mošnově a vpodvečer je na stadionu v Lužnikách čeká předzápasový trénink.
Tým se po různých osách vydá podpořit i několik desítek fanoušků.

Jejich nejpočetnější skupina vyráží na cestu vlakem už dnes a do Moskvy po čtyřicetihodinové jízdě přijedou ve čtvrtek dopoledne. Podle předběžných odhadů by se v hledišti v sektoru Baníkovců mohlo sejít na 150 příznivců.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud