1. října 2008 • 13:34

Galatasaray věří opět Barošovi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři zápasy v základní sestavě Galatasaraye Istanbul, šest branek. Skvostnou bilanci z posledních dnů může český útočník Milan Baroš rozšířit ve čtvrteční odvetě 1. kola Poháru UEFA proti švýcarské Bellinzoně.



Ve hře budou i další dvě desítky českých fotbalových legionářů a trenér Dušan Uhrin mladší z rumunského Temešváru.

Baroš naprosto pobláznil Turecko. Po svém letním přestupu do Galatasaraye nazul střelecké kopačky a dvěma góly postupně pomohl k výhře nad Bellinzonou, Kocaelisporem a Konyasporem. Fanoušci se těší, že český reprezentant skvělé výkony ve čtvrtek znovu zopakuje.

"Věřím, že tak, jak jsem začal, budu pokračovat i v dalším průběhu sezony. Góly mi samozřejmě dodaly sebevědomí," prohlásil rodák z Vigantic na webu tureckého klubu, kde mu věnují velkou pozornost. Příznivce Galatasaraye láká na úvodní stránce na odvetu proti švýcarskému celku právě Barošova fotografie.

Z Bellinzony si istanbulský tým přivezl po divokém průběhu nadějnou výhru 4:3. "Ale může se pořád stát cokoliv. Rozhodně nehodláme výsledek nějak bránit, to ani není náš styl. Vždycky se snažíme hrát především útočně," podotkl Baroš.

Střelecky se v úvodních zápasech první kola soutěže dařilo i dalším Čechům. Marek Jankulovski otevřel skóre proti Curychu a odstartoval zmrtvýchvstání AC Milán, který se po dvou kolech domácí ligy krčil na předposledním místě.

Italský velkoklub v čele s hvězdným Ronaldinhem ale po Poháru UEFA procitl a o víkendu si zvedl sebevědomí výhrou nad městským rivalem Interem.
"Milán je opět zdravý. V posledních deseti dnech jsme udělali několik dobrých věcí a v derby jsme byli silnější," pochvaloval si kouč Carlo Ancelotti, o jehož pozici se začalo spekulovat.

Libor Sionko zařídil FC Kodaň v nastavení výhru na hřišti FK Moskva, ale místo v základní sestavě mu zatím uniká. V obou ligových zápasech mezi duely s ruským soupeřem přišel na hřiště až v druhé půli, zatímco Zdeněk Pospěch odehrál celých 90 minut. Kodaňské duo věří, že o základní skupinu už nepřijde. "Do odvety jsme si udělali výbornou pozici, jsme jednou nohou ve skupině. Ale musíme být stále opatrní," nabádal Sionko.

Trefa záložníka Tomáše Jirsáka udržela Wisle Krakov reálnou postupovou naději proti Tottenhamu. "Kohouti" prožívají nejhorší ligový start za posledních 53 let a třást se musejí i v Poháru UEFA, protože do Polska cestují jen s hubeným náskokem 2:1 a navíc s velkou marodkou.

Nůž na krku budou mít držitelé trofeje z let 1974 a 2002 z Feyenoordu Rotterdam. Nizozemský klub se zatím nemůže sžít s novým koučem Gertjanem Verbeekem a po domácí prohře se švédským Kalmarem mu hrozí nečekané vyřazení. Naopak Seveřané mohou těžit z euforie v lize, kde jim schází krůček k premiérovému titulu. "Postup do skupiny by byl obrovským úspěchem, ale nic ještě není hotové," podotkl autor vítězné branky z rotterdamského duelu Viktor Elm.

Ve dvou zápasech by mohlo dojít na české souboje. Proti Sionkovi s Pospěchem může nastoupit Roman Hubník z FK Moskva, jeho spoluhráč Tomáš Čížek je zraněný. Na hřišti Levski Sofia se zase potkají domácí David Bystroň a česká kolonie v Žilině Ondřej Šourek, Emil Rilke a Benjamin Vomáčka. Odvolaného trenéra Pavla Vrby už se odveta týkat nebude.

Program - 1. kolo Poháru UEFA, čtvrteční odvety:
15:40 Wisla Krakov (Jirsák) - Tottenham Hotspur (první zápas 1:2),
16:00 Rapid Bukurešť - Wolfsburg (Šimůnek) (0:1),
18:00 FBK Kaunas (Lit.) - Sampdoria Janov (0:5), Unirea Urziceni (Rum.) - Hamburk (Jarolím) (0:0),
18:15 Schalke 04 - Apoel Limassol (4:1), Lech Poznaň - Austria Vídeň (1:2), Stuttgart (Šimák - zranění) - Černo More Varna (Bulh.) (2:1),
18:30 Honka Espoo (Fin.) - Racing Santander (0:1), Levski Sofia (Bystroň) - Žilina (Vomáčka, Rilke, Šourek) (1:1), Kalmar (Švéd.) - Feyenoord Rotterdam (1:0),
18:45 Rosenborg Trondheim - Bröndby Kodaň (2:1),
19:00 Partizan Bělehrad - Temešvár (Magera, trenér Uhrin) (2:1), Metalist Charkov (Ukr.) - Besiktas Istanbul (Zápotočný, Sivok) (0:1), Galatasaray Istanbul (Baroš) - Bellinzona (Švýc.) (4:3), St. Etienne - Hapoel Tel Aviv (2:1),
19:15 Dinamo Bukurešť - Nijmegen (Niz.) (0:1),
19:40 Standard Lutych - Everton (2:2),
20:00 Heerenveen (Niz.) (Švec, Kopic) - Vitória Setúbal (1:1), Twente Enschede (Niz.) - Stade Rennes (1:2),
20:15 FC Curych - AC Milán (Jankulovski) (1:3), Artmedia Petržalka (Hašek, Zb. Pospěch, Urbánek, Dosoudil) - Braga (Portug.) (0:4),
20:30 Salcburk (Ježek, Piták - zranění) - FC Sevilla (0:2), Ajax Amsterodam - Borac Čačak (Srb.) (4:1),
20:45 FC Kodaň (Zd. Pospěch, Sionko) - FC Moskva (Hubník, Čížek - zranění) (2:1), Manchester City - Omonia Nikósie (2:1), FC Bruggy - Young Boys Bern (2:2), Motherwell (Skot.) - AS Nancy (0:1), Udine - Borussia Dortmund (2:0), Olympiakos Pireus - Nordsjaelland (Dán.) (2:0),
21:00 Paris St. Germain - Kayserispor (Tur.) (2:1), Aston Villa - Litex Loveč (Bulh.) (3:1), Deportivo La Coruňa - Brann Bergen (0:2),
21:15 Benfica Lisabon - Neapol (2:3),
22:00 Valencia - Marítimo Funchal (Portug.) (1:0),
22:35 Vitória Guimaraes - Portsmouth (0:2).
Odehráno v úterý:
CSKA Moskva - Slaven Belupo (Chorv.) 1:0 (1:0)
Branka: 37. A. Berezuckij. První zápas 2:1, postupuje CSKA.
St. Patrick's (Ir.) - Hertha Berlín 0:0
ČK: 87. Lynch (St. Patrick's). První zápas 0:2, postupuje Hertha.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud