27. srpna 2009 • 22:29

Slavia v Bělehradu prohrála, přesto jde dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Fotbalisté pražské Slavie se v odvetě čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad museli do 63. minuty bát o postup. V bouřlivém prostředí na stadionu Marakana inkasovali do poločasu dva góly a klid jim dal až gól střídajícího Vlčka.



Červenobílí se navzdory dnešní porážce 1:2 mohou těšit na páteční los základních skupin soutěže a také minimálně na 26 milionů korun.

Slávistický kouč Karel Jarolím překvapivě vrátil místo mladíka Hanuše mezi tyče zkušeného Vaniaka, který v této sezoně chytal jen úvodní ligový zápas v Mladé Boleslavi. Zraněného záložníka Ragueda nakonec nenahradil Trapp, ale Janda.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

Ostatní zápasy českých týmů v Evropské lize >>>

Hosté zpočátku naprosto s přehledem kontrolovali svůj třígólový náskok a vůbec se nezdálo, že by se z odvety mělo posléze stát veliké drama. V šesté minutě se protáhl středem domácí obrany Hloušek, ale gólman Stamenkovič si s jeho přízemní ranou poradil. O dvě minuty později se domácí brankář vytáhl ještě více, když vytáhl na roh Černého střelu po Hlouškově přihrávce.

Slavia pokračovala v aktivním výkonu. Po čtvrthodině se po centru z levé strany dostal balon až k volnému Belaidovi, Stamenkovič ve spolupráci se svými beky opět čaroval. Jako blesk z čistého nebe tak přišel vedoucí gól bělehradského týmu. Janda ve 22. minutě zastavil ve vápně přímý kop rukou a Bogdanovič se z penalty nemýlil. Exekuci přitom musel opakovat, první gól mu totiž sudí ještě neuznal.

Na slávisty pak naplno dolehla bouřlivá a nenávistná atmosféra na stadionu Marakana. Krátce po první brance málem inkasovali podruhé, ve velké šanci selhal Issah.

Tlak Crvené Zvezdy nepolevoval a vyvrcholil ve 45. minutě kuriózním druhým gólem. Rozhodčí zapískal Vaniakovi zdržování hry, Srbové rychle rozehráli a Perovič zvýšil. V tu chvíli už byli ve svém sektoru hostující příznivci, kteří kvůli obavám z radikálních domácích fanoušků dlouze kroužili kolem Bělehradu.

Zklamaný Tijani Belaid.
Zklamaný Tijani Belaid.

Crvena Zvezda vstoupila i do druhé půle aktivně. Slávisté však všechny ošemetné situace ve vápně přežili a po hodině hry sami nečekaně udeřili. Pomohlo jim k tomu vydařené střídání.

Na trávník přišli Trapp, jenž nastoupil za "áčko" vršovického celku po čtyřech měsících, a především kanonýr Vlček. Zkušený útočník hned po šesti minutách od svého příchodu na hřiště využil nedorozumění mezi domácími beky, překonal Stamenkoviče a prakticky rozhodl.

Zaplněný stadion Marakana rázem ztichl, domácí potřebovali v tu chvíli vstřelit k postupu další tři góly. Vlček mohl vzápětí přidat další branku, ale i když tentokrát selhal, slávistům to vadit nemuselo. Zbytek duelu si pohlídali a po vypadnutí z Ligy mistrů aspoň částečně zachránili sezonu.

Crvena Zvezda Bělehrad - Slavia Praha 2:1
(2:0)
Branky: 23. Bogdanovič z pen., 45. Perovič - 63. Vlček.
Rozhodčí: Kinhöfer - Scheppe, Schalk (všichni Něm.).
ŽK: Lekič, Savič, Kadu - Hubáček, Trapp.
Diváci: 35.000.
První zápas: 0:3, postupuje Slavia.

Crvena Zvezda: Stamenkovič - Ninkov, Savič (74. Savio), Vilotič, Ignjatijevič (38. Kadu) - Bogdanovič (46. Nikolič), Issah, Lazetič, Blažič - Perovič, Lekič.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Suchý, Vomáčka, Hubáček - Belaid (86. Krajčík), Janda (46. Trapp), Volešák, J. Černý - Šenkeřík (57. Vlček), Hloušek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud