Radek Špryňar
16. září 2022 • 14:50

Podzim bez Schranze! Praskliny v lebce. Těžká zpráva, říká Trpišovský

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě ve čtvrtek krátce po zápase vypadal Ivan Schranz po úderu kolenem do hlavy v pohodě. V útrobách FORTUNA Arény, kousek od mix zóny, se procházel s dcerkou v náručí. Rozdával úsměvy po vyhraném zápase 3:2 nad kosovskými Ballkani v druhém zápase základní skupiny Konferenční ligy. Bavil se s kamarády a známými. Jeho stav se však ještě v kabině zhoršil a musel být hospitalizován v nemocnici s několika prasklinami v obličeji. Podzim pro něj skončil, Slavia mluví minimálně o šestitýdenní absenci.



Zase byl na hřišti cítit. Ve velkých zápasech, najmě těch evropských, má Ivan Schranz stoprocentní důvěru trenérského štábu. I ve čtvrtek večer proti kosovskému soupeři naskočil v základní sestavě. Na křídle se snažil otevřít zamknutou hráz Ballkani.

Deset minut před koncem se pustil do běžeckého souboje s Egzonem Sinanim. Oba kohouti se v rychlosti do sebe trochu zahákli, Schranz po soupeřově faulu nekoordinovaně padl k zemi a v tu chvíli dostal ránu kolenem přímo do spánku. Důležité je zmínit, že od kosovského stopera nešlo o žádný úmysl. Byla to souhra nešťastných náhod.

Hráči i hlavní rozhodčí Francouz Delajod okamžitě gestikulovali směrem k lavičce Slavie, že to se Schranzem nevypadá zrovna růžově. Za chvíli opouštěl bojiště na nosítkách. Byl při vědomí. Eden tleskal, sdílel obavy...

Ivan Schranz opustil hřiště na nosítkách
Ivan Schranz opustil hřiště na nosítkách

Optimismus, že všechno bude dobré, lehoučce přiživil na tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský. „Ivan vypadal po zápase lépe, než jsme čekali, samozřejmě ale podstoupí ještě nějaká vyšetření. O Kolim (Ondřeji Kolářovi) jsem ale na Rangers říkal to samé, a pak se potvrdily horší věci. Strašně těžko se to předvídá, hráč je vždy po zápase v nějakém šoku nebo rozpoložení, může se to zlepšit i zhoršit. Momentálně to ale nevypadá na nic vážnějšího,“ prohlásil.

Jenže jakoby měl Trpišovský „tucha“. Schranzův stav se ještě po zápase přímo v Edenu zhoršil, dokonce musel být převezen do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. CT vyšetření mozku a krční páteře nebylo bez nálezu, lékaři zjistili několik prasklin.

Zdroje Sportu, stejně tak Seznam Zpráv, se shodují: úraz se dotýká spánkové kosti a očnice, prasklina je též v jednom z krčních obratlů. Slavia později upřesnila, že Schranze později večer začala úporně bolet hlava, k výčtu prasklin v lebce dodala i zakrvácení.

„Se Schranzíkem jsme si psali v noci, jeho stav se následně rapidně zhoršil. Poranění hlavy i krčního obratle je velké, situace na hřišti tak i vypadala. Je to pro nás i pro něj těžká zpráva. Přejeme mu všichni brzké uzdravení a doufáme, že ho brzy uvidíme mezi námi. V jeho léčbě budeme maximálně nápomocní,“ slíbil kouč Jindřich Trpišovský, který přichází o dalšího hráče. Schranz bude chybět minimálně šest týdnů a do konce podzimní části už Slavii na hřišti nepomůže.

„Velmi smutné zprávy. Ivan Schranz hospitalizován na neurochirurgii UVN se zraněními hlavy a krční páteře. Ivane, držíme palce a jsme s Tebou!,“ napsal po ránu na Twitter šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Pro Slavii jde o těžkou ránu. Vzhledem k četným absencím potřebuje každou ruku a nohu. Schranz byl ke všemu hráč s visačkou „maximálně spolehlivý“. Muž velkých momentů a klíčových zápasů. Na trávníku uměl zastat řadu herních pozic a rolí. Trpišovský na něj pravidelně sázel.

Slavii bude chybět. A to už v neděli v dlouho očekávané srážce s Plzní…

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud