Jonáš Bartoš
17. února 2011 • 12:00

Šťastný Wenger po výhře: Jsem na nás hrdý

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO VŠECH GÓLŮ - Konečně se dočkal. Arséne Wenger Barcelonu ještě neporazil. Až ve středu, kdy "jeho" Arsenal otočil utkání a v úvodním osmifinále Ligy mistrů vybojoval senzační vítězství 2:1. "Jsem na nás hrdý," vykládal dojatý kouč "gunners" po utkání.



Kdo středeční zápas viděl, musel si opravdu libovat. Arsenal i Barcelona předváděly moderní, útočný fotbal plný krásných kliček, přihrávek a nakonec i gólů. Diametrální rozdíl oproti opatrnému utkání AC Milán s Tottenhamem, které bylo na programu v úterý.



"Barca" sice šla díky Davidu Villovi do vedení, ale nakonec slavil Arsenal. Parádní trefy Van Persieho a Aršavina rozhodly o nečekaném vítězství londýnského celku. Kdo by pomyslel, že tým, ještě nedávno považovaný za "partu dětí," porazí nejlepší současný celek světa.

"Jsem na nás opravdu pyšný. Každý nám zdůrazňoval, ať hrajeme opatrněji a jinak, než jsme zvyklí. My je neposlechli, hráli útočný fotbal a vyšlo to. Jen to zesílí víru v naší filozofii, kterou v klubu razíme. Chci tyhle hráče udržet pohromadě," vykládal šťastný Wenger.

David Willa poslal Barcelonu do vedení po krásném uvolnění od Messiho
David Willa poslal Barcelonu do vedení po krásné akci
Video se připravuje ...


Pikantní střetnutí to bylo pro Cesca Fabregase, odchovance katalánského fotbalu. "Je to naše první vítězství nad Barcelonou. Zní to skvěle, protože oni moc zápasů neprohrávají, jsou jedním z nejlepších týmů historie. Určitě nám to dá velké sebevědomí do odvety. Ale pokud na Nou Campu zklameme, tahle výhra neznamená nic," varuje před odvetou kapitán Arsenalu. 

V utkání se střetly dva týmy vyznávající podobný, útočný styl. Zatímco loni Barcelona Arsenalu nadělila na Nou Campu čtyřku, tentokrát utkání vypadalo úplně jinak. "Překonali jsme Barcelonu v její vlastní hře," dokonale vystihl utkání Robin Van Perise, autor vyrovnávací branky.

VIDEO: Van Persie zařídil vyrovnání Arsenalu na 1:1

Van Persie zařídil vyrovnání Arsenalu na 1:1
Video se připravuje ...


Všechny tři góly, které na stadionu Arsenalu padly, byly výstavní. Villa otevřel brankový účet po nádherném uvolnění od Messiho, ve druhém poločase kontroval překvapivou střelou z úhlu Van Persie. Rozhodující branka padla po přesném křižném pasu Nasriho a precizním zakončení Aršavina. Opravdová lahůdka pro fotbalové fajnšmekry.

"Porazili jsme nejlepší tým na světě. To znamená, že od něj nejsme daleko. Barcelona je sice výjimečná, ale i my jsme silní. Jsem opravdu spokojený," liboval si Wenger.

Sám dobře ví, že odveta za 14 dní na Nou Campu nebude jednoduchá. Právě tam v loňském čtvrtfinále Ligy mistrů Arsenal vybouchl, prohrál 1:4 a s pohárovou Evropou se loučil.

VIDEO: Rozhodující gól Aršavina na 2:1
Rozhodující gól Aršavina na 2:1
Video se připravuje ...


"Nejsme favorité. Ale věřím, že máme šanci a za tou si půjdeme. Víme, že je můžeme porazit, což jsme ještě loni netušili. To je pro nás obrovská vzpruha," větří šanci Wenger.

Boj o postup do čtvrtfinále nevzdává ani Barcelona."Výsledek pro nás není tak špatný. Chyběly nám akorát góly ve druhém poločase, jinak to byl naprosto vyrovnaný zápas. Arsenal je silný v rychlých brejcích, tím nás dostal," hodnotil utkání trenér Barcelony Pep Guardiola.

Odveta na Nou Campu, ke které dojde 8. března, bude hodně zajímavá.

Van Persie s Fabregasem
Van Persie s Fabregasem

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud