27. května 2011 • 15:18

Pak Či-song se chce konečně dočkat medaile

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Korejský záložník Manchester United Pak Či-song se chce na třetí pokus stát prvním asijským fotbalistou, který získá medaili pro vítěze Ligy mistrů. V roce 2008 nebyl na finále nominován a o rok později odešel jako poražený. Proto doufá, že v sobotu se proti Barceloně bude konečně radovat.



"Přišel jsem o jedno finále a pak další prohrál. Proto mám velkou touhu sobotní zápas vyhrát," prohlásil Pak Či-song.

"Pokud by se mi to povedlo, bylo by to fantastické. Splněný sen. K tomu ale musím podat stoprocentní výkon," dodal.

Třicetiletý Pak Či-Song byl v této sezoně tři měsíce mimo hru kvůli svalovému zranění, v dubnu se však vrátil ve výborné formě a stal se důležitou postavou United v boji o titul. Mimo jiné vstřelil vítězný gól v duelu s Chelsea, který v podstatě bitvu o anglický trůn rozhodl.

"Je to pro nás velmi důležitý hráč, protože si umí zachovat chladnou hlavu i v těch nejvypjatějších chvílích zápasů," ocenil trenér Alex Ferguson, pro kterého prý bylo vynechání Pak Či-songa z nominace na finále Ligy mistrů v roce 2008 nejtěžším rozhodnutím v kariéře.

V sobotu korejský záložník téměř jistě nastoupí a zřejmě bude mít hlavně defenzivní úkoly. Především díky své dobré pohyblivosti a fyzické kondici bude právě on klíčovou postavou při snaze narušit Barceloně její přihrávkovou hru a uhlídat hvězdného Lionela Messiho.

"Ještě nevím, zda dostanu nějakou speciální roli, ale je to možné. Počítám, že zápas pro mě bude obrovsky náročný, ale proto jsem tady, abych hodně běhal," uvedl Pak Či-song.

"Messi je jeden z nejlepších hráčů na světě. V soubojích jeden na jednoho ho nezastavíte, proto ho musíme zastavit jako tým," dodal.

Rád by si připomněl zážitek z mistrovství světa v roce 2002, kdy s Koreou postoupil až do semifinále, když po cestě vyřadil i Španělsko, v jehož kádru už tehdy byli současní hráči Barcelony Puyol a Xavi.

"Teď je Barcelona téměř kompletní sestava španělských mistrů světa, ale my se jich nebojíme. Máme své přednosti a můžeme je porazit. Jsou jedním z nejlepších týmů světa, ale to my také," dodal.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud