3. srpna 2011 • 22:05

Zlatý déšť! Plzeň porazila Rosenborg a má 80milionový poklad

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervozita, rozpačitý, ustrašený herní projev, nepřesnosti. To všechno mohou fanoušci hráčům ze západu Čech odpustit. Viktoria Plzeň díky fantastickému obratu na začátku druhého poločasu porazila Rosenborg Trondheim 3:2 a postupuje do play-off Ligy mistrů. Jedno už je teď jisté. V Plzni se na podzim budou hrát evropské poháry!



Do kabin doprovázel hráče Plzně pískot. „Co to hrají? Tragédie,“ vyprávěli si o přestávce naštvaní fanoušci ve frontě na klobásy. „Jejich“ Viktorie je v první půli hodně zklamala. Díky brance Nora Lustiga prohrávali Západočeši 0:1, vidina evropských pohárů se pomalu rozplývala.

Vše však změnil druhý poločas. S průtrží mračen, která se spustila nad Štruncovými sady, přišel fantastický obrat domácích borců. Plzeňští vlétli na zaskočený Rosenborg jako uragán, jejich hráči absolutně nestíhali.

Plzeň udeřila zbraněmi, kterými v úvodu hrozil norský soupeř. Tedy ze vzduchu. Nejprve rychle rozehrála rohový kop a Horváthův centr na zadní tyč zatloukl do sítě kanonýr Bakoš. Svou pátou brankou v Lize mistrů zařídil důležité vyrovnání.

To však zdaleka nebyl konec. O čtyři minuty později přilétl do norského vápna další centr, tentokrát z kopačky Davida Limberského.

Pavel Horváth a jeho vítězná exhibice při děkovačce plzeňských fotbalistů
Pavel Horváth a jeho vítězná exhibice při děkovačce plzeňských fotbalistů

Hlavou, jak jinak, ho do sítě pohotově usměrnil tentokrát Daniel Kolář. Plzeň nerozhodilo ani vyrovnání Rade Prica na 2:2. Na něj prakticky okamžitě zareagovala brankou Petržely, který pojistil výhru a setrvání v pohárové Evropě až do konce podzimu.

Plzeňská radost po gólu Daniela Koláře na 2:1Foto Jaroslav Legner (Sport)

To už zkrátka byla Plzeň, kterou známe z poslední sezony i vstupu do té právě startující. Rychlé kombinace, pohyb, aktivita směrem dopředu. Díky famózní druhé půlce si Západočeši postup do play-off Ligy mistrů opravdu zaslouží.

Už nyní je jasné, že na západě Čech se po 40 letech budou hrát evropské poháry minimálně celý podzim. Postupem přes Rosenborg si Plzeň zajistila účast v hlavní části Evropské ligy, ve hře stále zůstává i postup do Ligy mistrů.

Horváthovi a spol. ve Štruncových sadech napršelo štěstí, díky kterému do klubové pokladny přiteče 80 milionů korun.

Viktoria Plzeň - Rosenborg Trondheim 3:2 (0:1)
Branky: 55. Bakoš, 60. Kolář, 79. Petržela - 45. Lustig, 77. Prica. Rozhodčí: Stahonja - Krmar, Premužaj (všichni Chorv.). ŽK: Kolář, Jiráček, Bakoš - Svensson, Larsen, Henriksen. Diváci: 5124. První zápas 1:0, postupuje Plzeň.
Plzeň: Daněk - Rajtoral, Čišovský (32. Ševinský), Bystroň, Limberský - Horváth, Jiráček - Petržela (88. Fillo), Kolář, Pilař - Bakoš (81. Ďuriš). Trenér: Vrba.
Rosenborg: Örlund - Lustig, Larsen, Wangberg, Dorsin - Holm (85. Olsen), Henriksen, Winsnes - Svensson (79. Midtsjö), Prica, Moldskred (68. Bakenga). Trenér: Jönsson.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud