Pavel Kalouš
17. března 2012 • 07:58

Čech o losu Ligy mistrů: Real Madrid ve finále? Bylo by to pikantní

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako byste z pekla vyjeli výtahem rovnou do nebe. Ještě nedávno utrápené Chelsea po senzačním postupu přes Neapol v Lize mistrů přálo štěstí i při losu, který jí do čtvrtfinále přihrál schůdnou Benfiku. I proto teď fanoušci „blues“ sní: Zachrání Chelsea zpackanou sezonu, jako se jí to zázrakem podařilo před třemi lety?



Ta paralela se přímo nabízí. Zkraje roku 2009 se ze Stamford Bridge pakoval neúspěšný kouč Luiz Felipe Scolari a týmu se ujal Guus Hiddink. O pár týdnů později pak Chelsea triumfovala v FA Cupu a v Lize mistrů došla až do semifinále.

Střih. V Chelsea končí André Villas-Boas, na lavičku usedá Roberto di Matteo a jde od vítězství k vítězství. Bude báječný scénář pokračovat dál i na jaře 2012? Proč ne, vždyť do něj zapadá vlastně i včerejší los čtvrtfinále Ligy mistrů.

Ten postavil Chelsea proti portugalské Benfice. „Když se podíváte na týmy ve čtvrtfinále, jsme po tomhle losu šťastní,“ neskrývá výkonný ředitel Chelsea Ron Gourlay, který se účastnil losování.

Tým Petra Čecha měl po dramatickém vyřazení Neapole v osmifinále jediné přání. Vyhnout se Realu nebo Barceloně, začínat venku a nejlépe na půdě Benfiky, APOEL Nikósie nebo Marseille. Tohle přání vyšlo Čechovi a spol. dokonale.

Radost po proměněné penaltěFoto EPA
„Svou kvalitu Benfica určitě má, ale na druhou stranu je to hratelný soupeř. Los je pro nás celkem příznivý,“ pochvaluje si i český gólman.

„Všichni teď budou říkat, že jsme jasný favorit, ovšem to může být hodně zrádné. Musí se s nimi počítat. Je fajn, že začínáme venku, ale očekávám hodně vyrovnané zápasy. Doufám, že se šťastným koncem pro nás,“ dodává Čech.

To je, panečku, proměna! Ještě nedávno byli „blues“ zralí na návštěvu psychiatra, jenže stačil jeden měsíc a chmury se rozplynuly. Chelsea se znovu lepí štěstí na paty. Stejně jako před třemi lety.

Mimochodem, našli byste i další podobnost. Tehdy londýnský klub zastavila v odvetě semifinále Ligy mistrů kontroverzním vítězstvím 1:0 Barcelona a Messi a spol. můžou na Chelsea ve stejné fázi narazit i tentokrát.

„Před losem jsem v žertu říkal, že s Barcelonou hrajeme skoro pořád v semifinále, a teď to může přijít znovu. Na druhou stranu je docela zajímavé, že se za osm let, co hraju Ligu mistrů v Chelsea, se pořád vyhýbáme Realu. Můžeme na něj narazit až ve finále a určitě by to bylo pikantní,“ směje se Čech.

Hráči domácích reklamují pokutový kopFoto Reuters

Uvažovat o finále? I to ukazuje na obrat, jakým za poslední měsíc Chelsea prošla. Vždyť to není tak dlouho, co se na Stamford Bridge oprávněně třásli hrůzou z vyřazení.

„Začali jsme pod Di Matteem dobře, ale všichni víme, jaké máme pro zbytek sezony úkoly. Nikdo z hráčů se tím nenechá unést,“ prohlašuje Gourlay.

Chelsea vyhrála všechny tři zápasy pod vedením prozatímního trenéra a zítra ji čeká čtvrtfinálová bitva v FA Cupu s Leicesterem. Ten pravý test ale přijde až 27. března v Lisabonu. Právě tam by si „blues“ mohli symbolicky v případě úspěchu připít skleničkou caipirinhy na svoje vzkříšení.

Frank Lampard s Johnem Terrym dokázali, že v Chelsea rozhodně nejsou na odpis
Frank Lampard s Johnem Terrym dokázali, že v Chelsea rozhodně nejsou na odpis

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud