23. října 2013 • 22:30

VIDEO: Letec Robben přihrál faul. Ale penalta jasná, uznal Hubník

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňský defenzivní autobus odolával na Bayernu přesně 25 minut. Drtivý tlak domácích hvězd završil penaltový zákrok na Arjena Robbena. Nizozemský expres po lehkém střetu s Romanem Hubníkem vylétl do obří výšky, zákroku hodně pomohl. Rozhodčí faul pískl a ukončil domácí čekání na první gól. Pak následovaly další čtyři, Plzeň prohrála 0:5.



MATCH OVERVIEW LEGACY
23. 10. • 20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
5:0
ONLINE
23. října
20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 25. Ribéry, 37. Alaba, 61. Ribéry, 64. Schweinsteiger, 90+1. Götze

Hosté:

Sestavy

Domácí: Neuer – Rafinha, van Buyten, Contento, Alaba – Robben, Schweinsteiger (C), Lahm (C) (63. Götze), Kroos, Ribéry (76. T. Müller) – Mandžukić (71. C. Pizarro).

Hosté: Kozáčik – Řezník, Čišovský, Hubník, Limberský (C) (75. Kovařík) – Rajtoral, Procházka (C), Hořava, Horváth (C) (63. Ďuriš), Petržela (86. Tecl) – Kolář.

Náhradníci

Domácí: Starke, Kirchhoff, Martínez, Götze, Müller, Højbjerg, Pizarro

Hosté: Bolek, Hejda, Kovařík, Pospíšil, Tecl, Ďuriš, Bakoš

Karty

Hosté: Hubník, Limberský, Kozáčik

Rozhodčí

Alan Kelly – Damien MacGraith, Dermot Broughton (všichni IRL)

Stadion

Allianz Arena, München

Válec německého mistra nešlo zastavit. Už během úvodní pětiminutovky si Bayern proti Plzni vytvořil tři nebezpečné příležitosti, které jen s velkým štěstím neskončily v síti Matúše Kozáčika. Domácí borci rozpoutali útočný uragán a podobně jako spousty jiných týmů posadili Plzeň na pořádný kolotoč.

Západočeská defenziva vydržela domácí útočné manévry do 25. minuty. Pak se na pravé straně uvolnil Robben, dostal se do kontaktu s Hubníkem a rozhodčí pískl penaltu. Nizozemský reprezentant pádu ochotně pomohl. Ale ke kontaktu došlo, následoval trest pro Plzeň.

"Robben byl prostě rychlejší, faul to byl," uznal Hubník během rozhovoru pro ČT sport. "Bylo otázkou času, kdy dají gól," povzdychl si.

VIDEO: Podívejte se na první gól Bayernu

Kozáčik následně vystihl směr Ribéryho střely, ale míč zkrotit nedokázal. Stadion poprvé zaburácel a Bayern potvrdil svou drtivou převahu. Vedení domácího týmu před přestávkou ještě navýšil Alaba, ve druhé půli se trefili znovu Ribéry, Schweinsteiger a Götze. 

Podle Hubníka sehrála Viktoria špatný zápas, zejména směrem dopředu prý toho mohla vymyslet víc. "Hráli jsme jenom dozadu, protože Bayern nám nepůjčil míč. Utkání jsme nezvládli," dodal.

Plzeňští mají na penaltové zákroky s evropskými giganty smůlu. Před dvěma lety načal Západočechy z penalty Ibrahimovic na AC Milán (v 53. minutě) a Italové vyhráli 2:0. Stejný kousek provedl v Edenu Lionel Messi, který dostal do vedení Barcelonu ve 24. minutě. Tam navíc Čišovský za penaltový zákrok na argentinského štírka dostal přísnou červenou a Katalánci si nakonec odváželi výhru 4:0.

Kozáčik na Ribéryho penaltu nedosáhl
Kozáčik na Ribéryho penaltu nedosáhl

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud