Jonáš Bartoš
24. října 2013 • 00:40

35:0 na střely! Děsivé číslo dokresluje, jak Bayern vyškolil Plzeň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od úvodního doteku s míčem byla jedna věc daná. Plzeň zápas Ligy mistrů na Bayernu Mnichov nevyhraje. Lahm, Ribéry, Robben a spol. drtili českého mistra nevídaným způsobem. Ohromnou převahu domácího favorita podtrhují statistiky. Bavorský celek vyhrál 35:0 na střely, v držení míče skončil zápas v procentech 70:30 ve prospěch Bayernu.



Plzeňská obrana vydržela 25 minut, než poprvé z penalty udeřil Ribéry. Do poločasu se ještě trefil Alaba, zápas definitivně zlomil druhý gól Ribéryho. Bayern posadil český tým na ofenzivní kolotoč, který poctivě točil celých devadesát minut.

Plzni se podobně jako před dvěma lety v zápase na Barceloně za celý zápas nepodařilo ohrozit branku, zatímco u domácího týmu napočítaly statistiky UEFA 35 pokusů.

„Je to asi i o jiných věcech. Výsledek je krutý, ale momentálně jsme na Bayern neměli,“ hodnotil utkání střídající útočník Michal Ďuriš.

Plzeň v zápase absolutně nestíhala
Plzeň v zápase absolutně nestíhala

„Stejně jako jsme nedokázali vystřelit na Barceloně, nepovedlo se nám to na Bayernu. Dneska jsme byli střele blíž, měli jsme tam i nějaké náznaky v útočné fázi. Ale nebyli jsme tak důrazní, abychom bránu ohrozili. Přesvědčili jsme se o tom, že Bayern je úplně jinde než my, o tom je zbytečné diskutovat,“ vystihl průběh utkání plzeňský kouč Vrba.

Výběr Josepa Guardioly vyhrál jednoznačně i v držení míče (70:30), vynikal také v přesnosti a úspěšnosti přihrávek (nejlepší byl kapitán Lahm s 98 procenty). „Na straně Bayernu rozhodla individuální technika, rychlost hráčů. Taková je realita, nemáme se na co vymlouvat. My jsme pomalejší a technicky horší než hráči Bayernu. To byl ten markantní rozdíl,“ dodal Vrba.

Ribéry v další velké šanci před plzeňským gólmanemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Pavel Horváth viděl problém v širší souvislosti. „Nevím, jestli by naše střela něco řešila. Je potřeba se zamyslet nad celým českým fotbalem, ne jen nad naším výkonem. Rozdíl, jak funguje německý a český fotbal, je velký a dneska se to projevilo,“ poznamenal plzeňský kapitán.

Středeční večer znamenal pro českého mistra krutý střet se světovou realitou. Bayern zkrátka hraje fotbal úplně jiné dimenze, o tom nelze pochybovat. „Doufejme, že se za dva týdny hráči Bayernu hůř vyspí a ten zápas bude jiný,“ pousmál se Michal Ďuriš.

VIDEO: Sestřih Bayern - Plzeň 5:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud