27. července 2015 • 04:50

Inventura před LM: Plzeň musí zlepšit defenzivu, Spartu trápí koncovka

Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco pražskou Spartu zatím trápí hlavně koncovka, plzeňská Viktoria má problémy v defenzivěZatímco pražskou Spartu zatím trápí hlavně koncovka, plzeňská Viktoria má problémy v defenzivěFOTO: Koláž iSport.cz

    Jde se na věc! Fotbalisté Plzně a Sparty už zítra vstoupí do 3. předkola Ligy mistrů. Ve hře je velký sen, prestižní zápasy a stovky milionů korun. Zatímco Viktoria bude v souboji s Maccabi Tel Aviv mírným favoritem, Spartu čeká těžký duel s CSKA Moskva. Jak jsou na tom dva nejúspěšnější české posledních let před klíčovými zápasy? Deník Sport hodnotil obranu, zálohu, útok i posily obou celků.

  • Obrana

    PLZEŇ

    Oproti Superpoháru proti Liberci se zvedla, stále to ovšem není ono. Zatímco na jaře fungovala plzeňská defenziva téměř bezchybně, nyní se v ní objevují povážlivé trhliny. Forma Romana Hubníka stoupá vzhůru, nyní se k němu ještě musí přidat parťák Václav Procházka.

    52 - Takovou procentuální úspěšnost soubojů měli v duelu se Slavií hráči Viktorie Plzeň.

    SPARTA

    Tříobráncový systém složil trenér Zdeněk Ščasný v Jihlavě z Lukáše Marečka, Maria Holka a Matěje Hybše. Jakub Brabec zůstal po celý zápas jen na lavičce, Costa byl v trestu. Z defenzivy byla občas cítit nesouhra, nesoulad, kdo má jak řešit kritičtější situace.

    51 - Takové bylo procento úspěšných soubojů sparťanských hráčů proti jihlavským soupeřům. Ve vzduchu byla Sparta horší (47 %), na zemi o chlup lepší (53 %).

    CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Slavia 2:1
    Video se připravuje ...

  • Záloha

    PLZEŇ

    Jakmile není na hřišti Ondřej Vaněk, je plzeňský střed pole zranitelný. Defenzivní buldok v posledních dnech doháněl tréninkové manko, proto šel do duelu se Slavií až po změně stran. Na krajích hřiště je Plzeň enormně nebezpečná, přesnými centry a následnou koncovkou ničí soupeře.

    38 - Tolik útoků celkem táhla Plzeň po levé straně hřiště. Zprava šlo 33 útočných akcí Západočechů.

    SPARTA

    Velkým zklamáním byla německá posila Markus Steinhöfer, k ideálu měli kus cesty i Bořek Dočkal s Lukášem Váchou. Zápas naopak zvládl dynamický Martin Frýdek, ukázalo se také, že jestli chce být Sparta kreativní, neobejde se v žádném případě bez Marka Matějovského.

    74 - Tolik přesných přihrávek rozdal v Jihlavě tvůrce sparťanské hry Marek Matějovský. Dostal se na velmi dobrých 80 %. 

    CELÝ SESTŘIH: Jihlava–Sparta 0:0
    Video se připravuje ...

  • Útok

    PLZEŇ

    Proti Slavii nebyl Jan Holenda ve formě, s jakou končil jarní část minulé sezony. Ačkoli se urputně rval s hřmotnými stopery Slavie, do výraznější šance se ale nedostal. Trenér Miroslav Koubek proto poslal na hřiště náhradníka Aidina Mahmutoviče, který v 80. minutě vstřelil vítězný gól.

    5 - Celkem tolik střel vyslali hráči Plzně na branku Slavii. Stačilo jim to ke dvěma vstřeleným gólům.

    SPARTA

    Ladislav Krejčí sice aktivní, ale vysoce neproduktivní. Marco Paixao téměř neviditelný, nevytrhly to ani příchody Kehideho Fataie a Franciho Litsingiho. Sparta v útoku postrádala přímočařejší nájezd na soupeřovu bránu, na jednu výjimku neměla vyloženou šanci.

    4 - Jen tolik střel na bránu dokázala Sparta vyprodukovat za celé utkání na Vysočině. Polovina z nich šla zevnitř pokutového území. 

    Plzeň - Slavia: Limberský dal jesle a Mamhutovič gól na 2:0
    Video se připravuje ...

  • Posily

    PLZEŇ

    Z nových tváří naskočil v úvodu ligy pouze Jan Kopic. Snahu mu rozhodně nelze upřít, ale ve Viktorii od něj jistě čekají víc. Stále je patrné, že si elitní křídelník zvyká na nové prostředí i spoluhráče. Zatím postrádá přímočarost, nadějné akce často zbytečně brzdí.

    76 - Takovou procentuální úspěšnost v soubojích měl proti Slavii záložník Jan Kopic.

    SPARTA

    Levá o parník lepší než pravá. Porovnání sparťanských stran vyznívá z pohledu posil nejlépe pro Martina Frýdka, který navazuje na nabytou formu z konce minulé sezony. Zatímco Markus Steinhöfer zatím nepřesvědčuje. Útočné akvizice se v Jihlavě taky nevytáhly.

    1 - Pouze jediný centr Markuse Steinhöfera do pokutového území soupeře byl přesný, čtyři další nepřesné.

    Jihlava - Sparta: Tutovka Franciho Litsingiho
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud