7. dubna 2022 • 13:33

Problém za 3 miliardy. Nemilovaný Lukaku. Prostě hraj dobře, radí mu

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea doma prohrávala 1:3 s Realem Madrid ve čtvrtfinále Ligy mistrů a akutně potřebovala skórovat, aby si vylepšila pozici do odvety. Ve třetí minutě nastaveného času se ve zlaté šanci ocitl Romelu Lukaku, jenže selhal. Zase. A ve studiu CBS Sports se po zápase strhla ostrá výměna názorů mezi Micahem Richardsem, který se belgického forvarda zastával, a Jamiem Carragherem. „Necítí se být milován,“ líčil bývalý hráč Manchesteru City. „Tohle není o lásce. Koupili ho za tři miliardy! Prostě jdi a hraj dobře,“ reagovala legenda Liverpoolu.



Z posledních desíti zápasů Chelsea nastoupil Lukaku v základní sestavě jen dvakrát, v pohárových soubojích s druholigovými celky Lutonem a Middlesbroughem. V této sezoně celkově zasáhl do 36 duelů, ve kterých se prosadil pouze dvanáctkrát. Osmadvacetiletý útočník neprožívá zrovna šťastné období. Ztratil důvěru trenéra Thomase Tuchela, jenž mu herní čas pořádně zkrouhl. Na hrotu raději sází na Kaie Havertze, což je původním povoláním záložník.

Ve čtvrtfinále Ligy mistrů poslal německý kouč Lukaka na plac až v 64. minutě. Chelsea prohrávala s Realem Madrid 1:3 a nutně potřebovala vstřelit gól. A Belgičan se skutečně ocitl v jasné příležitosti, bohužel pro „Blues“ nedal. „Momentálně nehraje na úrovni, na jaké by měl,“ prohodil Richards, toho času televizní komentátor. „Necítí se být milován, už na to jednou upozornil,“ narážel na třaskavý rozhovor pro Sky Sports na konci minulého roku.

„Tohle není o lásce nebo o trenérovi. Pokud utratíte za hráče skoro tři miliardy, očekáváte, že v klíčových momentech něco změní, dá gól, ale Lukaku se nedostane ani do základní sestavy, protože nemá výkonnost,“ kontroval Carragher, jenž po konci kariéry působí jako expert.

Richards názor obhajoval tím, že Lukaku nemá dostatek sebevědomí, protože postrádá trenérovu důvěru. „Ale zároveň je pravda, že se Romelu musí zlepšit,“ uznal. Podle Carraghera si bývalý hráč Interu Milán za současnou situaci může sám. „Je to jednoduché. Prostě jdi a hraj dobře.“

Lukaku se na Stamford Bridge vrátil v létě za 97,5 milionů liber (2,85 miliardy korun). Vyžádal si ho sám Tuchel. Zpočátku se zdálo, že tohle spojení bude fungovat. Jenže po počáteční idylce se postupem času začalo rozpadat. Nyní se zdá, že vztahy obou jsou na bodu mrazu. „Někde se muselo něco pokazit,“ zamýšlel se Richards.

„Když se podíváte na jeho gólovou bilanci z předchozích sezon, jsou to fantastická čísla. Jenže pokaždé vidím nějaké ale… Nikdy se neprosazoval proti největším soupeřům,“ podotkl Carragher. „Jde o velmi dobrého hráče, přesto když mluvíte o Benzemovi , Kaneovi či Lewandowském , jejich úrovně nedosahuje.“

Pravdou nicméně je, že aktuálně pod svoje možnosti hraje vícero hráčů Chelsea. Tuchelova družina si o víkendu uřízla ostudu, když doma podlehla Brentfordu 1:4, k tomu přičtěte porážku s Realem… „Nevím, co se s námi po reprezentační přestávce děje, ale musíme se rychle vzpamatovat, protože vstupujeme do klíčové fáze sezony,“ zlobil se německý stratég.

V anglické lize drží „Blues“ třetí příčku, do boje o titul mezi Manchesterem City a Liverpoolem zasáhnou už jen stěží, ale zároveň si musí dávat pozor na záda. Nepříjemně na ně dotírá Arsenal s Tottenhamem. „Proto vůbec nepřemýšlím o odvetě s Realem,“ poznamenal Tuchel. „Větší starosti mi dělá sobotní zápas se Southamptonem. Jestli budeme hrát takhle, prohrajeme i tam.“

Výkon z prvního poločasu proti Realu označil za nejhorší pod jeho vedením. „Chybělo nám absolutně všechno, s takovou nemůžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Bylo to úplně stejné jako druhá půle proti Brentfordu,“ uzavřel Tuchel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud