Jonáš Bartoš
Premium
17. července 2022 • 04:55

Limberský: Choras by měl Plzeň táhnout. Strašák z LM, dá ještě sezonu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň vyhlíží den D. Ve středu večer vyběhne český mistr v Helsinkách k prvnímu utkání 2. předkola Ligy mistrů. Před dvěma lety Západočeši ve stejné fázi skoro slavili postup, jenže proti Alkmaaaru (1:3) týmu protekl zápas v posledních vteřinách mezi prsty. „Když se řekne Alkmaar, dobře mi pořád není,“ vzpomíná v rozhovoru pro iSport Premium někdejší plzeňská ikona David Limberský.



Dvanáct minut před koncem mu sklepl balon Jan Kopic a Limberský parádní trefou rozvlnil síť. Plzeň v tu chvíli vedla 1:0, postupovala a měla jistý podzim v Evropě. Jenže závěrečný kolaps tým o krásné zápasy i inkasované miliony připravil. Západočeši nyní hodlají selhání napravit a po třech letech vrátit klub do Evropy. „Tahle zkušenost klukům pomůže,“ věří Limberský, který před rokem ukončil profesionální kariéru.

Je současná Plzeň nachystaná na boj o Ligu mistrů?
„Klukům věřím na sto procent. Jsem každý den informovaný, co se v týmu děje. V Česku jsem viděl všechny přáteláky, plus nějaké sestřihy z Rakouska. Jsou fyzicky natrénovaní a sehraní. Pravděpodobně začne parta, co se nejvíc postarala o titul, což je dobře. Tým je doplněný výbornými hráči, jako jsou Pilka (Václav Pilař) a další, takže konkurence je veliká. Možná budou ještě silnější než v minulé sezoně.“

Dostavila už se do šatny nervozita?
„Beru to i ze své zkušenosti. Když se blížily poháry, nervozita tam být musí a drží vás ve střehu. Takže kluci jsou trochu nervózní, ale hlavně natěšení, že už to začne. Jedná se skoro o zápas podzimu. Pokud zvládnou Helsinky, mají jisté poháry, je to strašně důležitý zápas. Kluci si to uvědomují, za pár let, co tohle aktuální tvrdé jádro týmu hraje spolu, jsou z nich docela zkušení borci a osobnosti. Věřím, že to na hřišti zúročí.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud