29. listopadu 2008 • 13:42

Šéf Famagusty je podezřelý ze zpronevěry

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Předseda kyperského fotbalového klubu Anorthosis Famagusta Andreas Panteli byl zadržen kvůli podezření, že zpronevěřil částku v řádech několika set tisíc eur.



V písemném prohlášení policie uvedla, že měl získat pod falešnou záminkou 418.498 eur a pokoušel se z klubových účtů převést dalšího půl milionu eur. Těchto finančních podvodů se údajně dopustil mezi srpnem a listopadem.

Panteli byl v pátek zadržen a dnes úřady rozhodly o tom, že ve vazbě zůstane další tři dny, během nichž se rozhodne o oficiálním vznesení obvinění.

Osmačtyřicetiletý funkcionář je zároveň vyšetřován z padělání dokumentů a zakrývání nelegální činnosti. Podle policejního šéfa vzešla iniciativa k zadržení od ostatních funkcionářů úspěšného klubu, který bojuje o postup do osmifinále Ligy mistrů.

Už před svým zadržením vydal Panteli prohlášení, kde vyjádřil nespokojenost s tichou kampaní, která se proti němu v klubu vede.

Zároveň popřel jakoukoli finanční zpronevěru. Na straně předsedy stojí jak fanoušci Anorthosisu, tak hlavní kouč Temuri Kecbaja, jenž mu ještě před zatčením vyjádřil podporu v rozhovoru pro sportovní rozhlasovou stanici.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud