31. prosince 2008 • 08:35

Platini přeje triumf Juventusu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf evropského fotbalu Michel Platini by si přál, aby mohl v květnu po finále Ligy mistrů předávat vítěznou trofej kapitánovi Juventusu Alessandru Del Pierovi.



Bývalá francouzská hvězda turínského klubu se netají stálou náklonností ke "Staré dámě" a navíc obdivuje i současné výkony Juventusu, v jehož záloze září Pavel Nedvěd.

"Byl jsem v Turíně na zápase s Realem a viděl ten gól, co dal Del Piero Casillasovi. Podle mě to byl nejhezčí gól roku, a to nejen kvůli tomu, že jsem tady hrál," vrátil se Platini k říjnovému utkání, v němž Del Piero otevřel v páté minutě skóre nádhernou střelou z 25 metrů.

"Mým snem je, aby ve finále Ligy mistrů hrály Juve a St. Etienne," uvedl s úsměvem Platini při zmínce o svém dalším někdejším působišti. Francouzský klub, s nímž získal v roce 1981 titul, má však do Ligy mistrů daleko. V domácí soutěži je až sedmnáctý. Do pohárové Evropy se St. Etienne po dlouhé době podívalo v roce 2005 díky účasti v Intertotu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud