25. února 2009 • 11:24

Manchester plichtil, ale s rekordem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru United stanovili úterní remízou 0:0 na půdě Interu Milán v úvodním utkání osmifinále Ligy mistrů nový rekord v neporazitelnosti.



Svěřenci Alexe Fergusona podvacáté za sebou nenašli přemožitele, čímž v historických tabulkách překonali Ajax Amsterodam a Bayern Mnichov.

Manchester v Lize mistrů naposledy prohrál shodou okolností právě na milánském San Siru, kde v roce 2007 podlehl domácímu AC v semifinále hladce 0:3.

LIGA MISTRŮ ZAŽILA REMÍZOVÝ VEČER >>>

Od té doby nasbíral v prestižní soutěži dvanáct výher a osm remíz. Obhájce titulu držel do úterního duelu rekord společně s Ajaxem a Bayernem, které mají na kontě devatenáct utkání bez prohry. Nizozemský klub prožil úspěšnou sérii v období od roku 1994 do 1996, bavorský celek pak v letech 2001 až 2002.

Manchesteru se navíc povedlo vyrovnat absolutní rekord evropských pohárů v neporazitelnosti, o nějž se dělí s Juventusem Turín.

Nejdelší vítěznou sérií se může pochlubit FC Barcelona, která v sezoně 2002/03 dokázala vyhrát jedenáct zápasů za sebou. Stejný kousek se povedl na sklonku 80. let v tehdejším Poháru vítězů pohárů Ajaxu Amsterodam.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud