28. května 2009 • 18:49

Henry: Tento rok všechno změnil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V bohaté sbírce francouzského fotbalisty Thierryho Henryho nechybí titul mistra světa, vítězství v anglické Premier League či triumf ve španělské lize, ale nejprestižnější klubová trofej, "ušatý" pohár pro vítěze Ligy mistrů, mu stále unikala.



O to větší radost měl jednatřicetiletý kanonýr ve středu večer, kdy s Barcelonou po výhře 2:0 nad Manchesterem United konečně dobyl fotbalovou Evropu.

"Čekal jsem na tuhle trofej strašně dlouho a konečně jsem na ni dosáhl. Tento rok všechno změnil a já jsem naprosto nadšený. Je to neuvěřitelné," rozplýval se po středečním vítězném finále Henry.

Do římské bitvy proti "Rudým ďáblům" přitom vůbec nemusel zasáhnout. Na začátku května si poranil koleno a do poslední chvíle nebylo jasné, zda se stihne uzdravit.

"Hráli jsme proti Manchesteru, který je pokaždé těžké porazit. Za každou cenu jsem chtěl hrát," podotkl Henry. K finále Ligy mistrů nastoupil podruhé v kariéře. Před třemi lety vedl s Arsenalem Londýn nad svým nynějším zaměstnavatelem Barcelonou ještě čtvrt hodiny před koncem 1:0, ale nakonec musel smutně sledovat vítězné oslavy soupeře.

"I proto bylo těch posledních pět minut středečního utkání nejdelších v mém životě. Nikdy nevíte, co se proti nejlepšímu týmu světa stane," pokračoval Henry.

Na finále z roku 2006 stále nezapomněl. "To zklamání zůstane ve mně napořád, protože Arsenal je klub mého srdce, což ví každý," připustil Henry v rozhovoru pro skysports.com.Radost z výhry ale byla silnější než vzpomínky.

"Nemám slov, abych popsal to, co jsme letos dokázali. Žádný tým ve Španělsku ještě nikdy nezískal treble. Jsme první, je to úžasné," připomněl Henry, že Barcelona už letos vyhrála domácí ligu a také Španělský pohár.

A podle francouzského ostrostřelce naprosto zaslouženě. "Celou sezonu jsme vyhrávali, protože jsme hráli opravdu dobře. Kromě našeho tradičního způsobu hry jsme dokázali i bojovat a tvrdě pracovat. Tenhle pohár je pro nás všechny odměnou," dodal Henry.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud