1. června 2009 • 11:03

Kdo proti Spartě? Šachtar, Celtic, Sporting...

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty nebudou při losování předkol LM nasazeni a dostanou soupeře z velmoci. Slavia naopak bude nasazena v třetím a v případě postupu i ve čtvrtém předkole a její cesta do základní skupiny tak vypadá snadněji.



Jména soupeřů se kluby dozvědí při losování 17. července.O nasazení rozhodují klubové koeficienty, které odrážejí úspěšnost v evropských pohárech za posledních pět let.

Sparta jako vicemistr už může přemýšlet, kdo z pěti klubů nasazených v třetím předkole nemistrovské části by byl nejpřijatelnější. Na výběr jsou ukrajinský vítěz Poháru UEFA Šachtar Doněck, Sporting Lisabon, Panathinaikos Atény, Celtic Glasgow a RSC Anderlecht.

V případě úspěchu by ve čtvrtém předkole čekalo asi ještě těžší sousto například v podobě Arsenalu nebo Olympique Lyon.První soupeř Slavie vzejde z mnohem širšího okruhu kandidátů, protože před jejím vstupem do soutěže se budou hrát ještě dvě předkola.

Český mistr se ale určitě vyhne tak nepříjemným protivníkům, jakými by byly Olympiakos Pireus, Partizan Bělehrad, FC Kodaň nebo Levski Sofia.

Pokud půjde vše podle papírových předpokladů, pak by Slavia měla dostat někoho z následující desítky: FC Salcburk, Kalmar FF, APOEL Nikósie, Stabaek IF, Slovan Bratislava, FK Ventspils, NK Maribor, FH Hafnarfjördur, Inter Turku a Ekranas Panavežys.

V dalším předkole by se pak měly ve výběru objevit Maccabi Haifa, Dinamo Záhřeb, FC Curych, Wisla Krakov a BATE Borisov.Ani vyřazení v předkole Ligy mistrů ještě neznamená konec cesty v pohárové Evropě.

Kluby, které vypadnou v třetím předkole, budou skládat reparát ve čtvrtém předkole Evropské ligy. Ty, které skončí ve čtvrtém předkole LM, jdou v Evropské lize rovnou do hlavní soutěže. Nasazení pro Ligu mistrů podle klubových koeficientů.

Kluby s přímou účastí v základních skupinách Ligy mistrů:
Manchester United, Liverpool, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, FC Sevilla, Inter Milán, Juventus Turín, AC Milán, Bordeaux, Marseille, Wolfsburg, Bayern Mnichov, Kazaň, CSKA Moskva, Urziceni, FC Porto, Alkmaar, Glasgow Rangers, Besiktas, Dynamo Kyjev, Standard Lutych.

4. předkolo:
Nemistrovská část: Arsenal, Atlético Madrid, Fiorentina, Lyon, Stuttgart.

3. předkolo:
Mistrovská část: Olympiakos Pireus, Slavia Praha, FC Curych.

Nemistrovská část: Dynamo Moskva, Dinamo Bukurešť, Sporting Lisabon, Twente Enschede, Celtic Glasgow, Sivasspor, Šachtar Doněck, Anderlecht, Panathinaikos, Sparta Praha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud