29. července 2009 • 12:46

Liga mistrů: z Jarolíma bude pouhý divák

Autor: Aleš Roll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyšel z útrob stadionu a kráčel směrem ke středovému kruhu. Tam udělil pokyny svěřencům. Dnes se však na hrací plochu ani na střídačku nedostane. Karel Jarolím se důležité bitvy nezúčastní. Utkání s Tiraspolem bude sledovat jen z tribuny.



Slávistický stratég si dnes odpyká druhou část z celkem třízápasového trestu, který vyfasoval na podzim loňského roku za nevhodnou reakci v domácím utkání Poháru UEFA s Hamburkem. „Nějak si s tím budeme muset poradit,“ říká kouč.

Optimální situace to pro něj není. Zrovna Jarolím je typ trenéra, který má rád vše pod vlastní kontrolou. Nyní bude od týmu odstrčen.

„Náš trenér už nesmí být hodinu před zápasem s hráči v žádném styku, nesmí do šatny ani během pauzy,“ vysvětluje oficiální pravidla UEFA tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Utkání budeme od 19:00 sledovat ONLINE

Hned vás jistě napadne, proč to nevyřešit mobilním telefonem či jiným komunikačním prostředkem. Jenže evropská fotbalová federace si podobný způsob předávání informací hlídá a považuje je za pokus o podvod.

„Nic takového nechystáme, nebudeme přeci riskovat, že pan Jarolím dostanete další trest,“ líčí Zlámal.

Když včera večer trénovali hráči na stadionu Zimbru v moldavské metropoli a sluníčko už se pomalu schovávalo za jeden z paneláků, snažil se slávistický kouč předat svým svěřencům co nejvíce. Věděl, že další den už tolik času nebude.

Poslední postřehy může „svým chlapcům“ sdělit nejpozději v autobuse během asi hodinové cesty do Tiraspolu, kam se celá výprava vydá až dnes.

„Myslím však, že téhle možnosti už nevyužiju. Řekneme si všechno na taktické poradě předtím,“ přidává Jarolím.

Výhodou je, že v podobné situaci není on ani tým poprvé. Generálku bez generála si totiž Slavia vyzkoušela již loni v posledním duelu skupiny proti Ajaxu Amsterdam.

Jarolím totiž pyká za své chování v duelu s Hamburkem. Tehdy neudržel po prvním gólu německého celku nervy a v domnění, že střelec branky stál v ofsajdu, vylétl na asistenta rozhodčího a přistrčil jej.

Hanuš se zaskvěl skvělým výběhem, Vaniak (vzadu) pouze přihlíží.
Hanuš se zaskvěl skvělým výběhem, Vaniak (vzadu) pouze přihlíží.

První „stopku“ si tak umazal hned v dalším duelu v Amsterdamu. Jenže tam už o nic nešlo. Nyní je ve hře víc - jde o postup do vysněné Ligy mistrů.

„Nedá se říct, že jsme proti Ajaxu o nic nehráli. Jen jsme tehdy nemohli postoupit. Ovšem je jasné, že nyní jde o víc, já ale věřím, že mám schopné spolupracovníky, kteří to na lavičce zvládnou,“ praví Jarolím.

Stejně jako proti Ajaxu bude i dnes v zápise o utkání veden jako hlavní kouč asistent Petr Vrabec.

Na hřišti by mohl s usměrňováním ostatních plerů pomoct i jeden z nejzkušenějších slávistů Stanislav Vlček.

„Tak to neberu, podle mě totiž nejde o nic dramatického. Náš výkon by to rozhodně nemělo ovlivnit,“ míní třiatřicetiletý útočník.

Nebude však nezvyklé, že najednou neuslyší koučův silný hlas? „To nebude problém. Z Edenu jsme zvyklí, že tam taky nic neslyšíme,“ usmívá se Vlček.

Stejný problém bude řešit Slavia i za týden v odvetě. Pak už trest vyprší.

Pravděpodobné sestavy

Šeriff Tiraspol: Namaško - Tarchnišvili, Karpovič, Rodriguez, Nadson - Kornějenkov, Rouamba, Bulat, Balima - Suvorov, Diedhiou.

Slavia: Vaniak - Čelůstka, Vomáčka, Suchý, Hloušek - Janda, Volešák, Ragued, J. Černý - Vlček, Šenkeřík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud