19. srpna 2010 • 11:01

Spory s klubem? Minulost, ujišťuje Polák

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nedávným sporem s Anderlechtech už český reprezentační záložník Jan Polák udělal definitivní tečku. Vše nyní cílí na jednu věc: postup do Ligy mistrů. Od vyřešení sporu znovu patří k oporám, přičemž za středeční výkon v utkání 4. předkola Ligy mistrů s Partizanem Bělehrad si dnes v belgickém tisku i od trenéra Ariëla Jacobse vysloužil chválu.



"Ukázal, že jeho vyzrálost nám může pomoci," ohodnotil Polákův výkon v srbské metropoli kouč bruselského týmu po remíze 2:2. List DH Les Sport dal českému fotbalistovi druhou nejvyšší známku (8 z 10) z týmu, přičemž lépe ohodnotil jen autora prvního gólu Anderlechtu Guillauma Gilleta (8,5).

"Chyběl mi trochu rytmus, ale každý ví, že mám za sebou komplikované období s vážným zraněním i nedorozuměním s vedením," řekl Polák. "Nejsem ještě v nejlepší formě, to jsem cítil. Ale i tak - je to povzbuzující," dodal.



Devětadvacetiletý záložník se do sporu s klubem nedávno dostal kvůli tomu, že Anderlecht na něj tlačil, aby prodloužil smlouvu, z níž mu zbýval už jen rok. Polák navíc vyjednával o přestupu, přičemž mezi žhavé kandidáty patřil Galatasaray Istanbul. Během té doby nebyl nasazován k utkáním. Nakonec ale smlouvu s belgickým šampionem prodloužil o další rok.

Následně se vrátil do sestavy v ligového utkání proti Germinalu Beerschot, v němž krátce po střídání dal jednu ze čtyř branek Anderlechtu. Ve středu patřil podle belgických novin k hlavním strůjcům nadějného výsledku na horké bělehradské půdě.

Janu Polákovi se utkání s Partizanem Bělehrad (2:2) povedlo Janu Polákovi se utkání s Partizanem Bělehrad (2:2) povedloFoto ČTK/AP


"Je pravda, že mezi vedením, pracovníky (klubu) a mnou bylo určité nedorozumění. Ale jsme zase na stejné vlnové délce a už se neznepokojuji tím, co mohlo být řečeno. To vše je minulost. Otočil jsem stránku a myslím na jedinou věc, na sen celého mužstva - Ligu mistrů," citoval ho deník DH Les Sports.

Hůře v hodnocení dopadl po středečním duelu další český hráč Jan Lecjaks (dostal známku 6). Ten sice nejprve krásně přihrál na první gól zápasu, pak si ale dal vlastní branku. Její záběry obletí televizní šoty v celém světě, shodují se belgické noviny. "To samé se může stát mně příští týden. Navíc Jan odehrál opravdu velký zápas," podotkl k Lecjaksovu výkonu zkušenější Polák.



"Zápas bez chyb. Vyhrál většinu soubojů," ohodnotil DH les Sports výkon dalšího českého fotbalisty Anderlechtu Ondřeje Mazucha, který hrál v Bělehradě od začátku.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud