20. července 2012 • 12:13

LOS: Liberec v případě postupu narazí na rumunskou Kluž

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

LOS EVROPSKÝCH POHÁRŮ | Fotbalisté Slovanu Liberec v případě postupu přes Karagandu narazí ve 3. předkole Ligy mistrů na rumunskou CFR Kluž. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.



Liberec by první utkání sehrál na hřišti soupeře 31. července, nebo 1. srpna, odvetu o týden později doma. Druhý zápas v Kazachstánu Liberec sehraje příští úterý.

Právě duel v Karagandě je událostí, k níž Liberec upíná veškerou pozornost a všechny síly. Severočeši, kteří se ještě dnes utkají s Olomoucí o domácí Superpohár, proto losu předkola LM nepřikládali velkou pozornost.

"V našich hlavách je pouze odveta druhého předkola v Kazachstánu," uvedl trenér Liberce Jaroslav Šilhavý. "Už v prvním zápase jsme narazili na silného soupeře. A nikdo nemohl čekat, že by ve třetím předkole mohl přijít snadný soupeř. Ale teď musím za celý tým říct, že mě Kluž nezajímá," dodal Šilhavý.

Kluž není pro české týmy vůbec neznámým soupeřem. V letní přípravě se poměřila s Plzní, s níž prohrála 1:3, a pražské Spartě podlehla 0:1. České Budějovice naopak rumunským šampionům podlehly 0:4. Sparta se s Kluží utkala i před třemi lety v základní skupině Evropské ligy a v obou zápasech ji dokázala zdolat (2:0, 3:2).

Tým z rumunské Transylvánie, který až v roce 2004 postoupil do nejvyšší soutěže, v posledních pěti letech získal hned třikrát mistrovský titul. V sezoně 2008/09 se při premiérové účasti v Lize mistrů blýskl třeba tím, že dokázal senzačně vyhrát na hřišti AS Řím 2:1.

"Železničáři", jak se klubu přezdívá, tradičně spoléhají na velkou cizineckou legii. Na aktuální soupisce je hned 20 zahraničních akvizic, trenérem je bývalý rumunský reprezentant Ioan Andone.

Losování třetího předkola fotbalové Ligy mistrů (úvodní zápasy 31. července a 1. srpna, odvety 7. a 8. srpna):

Mistrovská část:
CFR Kluž - Slovan Liberec/Šachťor Karaganda (Kaz.), Maribor (Slovin.)/Željezničar Sarajevo - F91 Dudelange (Luc.)/Salcburk (Rak.), BATE Borisov (Běl.)/Vardar Skopje (Mak.) - Skënderbeu (Alb.)/Debrecín, Anderlecht Brusel - Shamrock Rovers (Ir.)/Ekranas (Lit.), Budučnost Podgorica (Černá Hora)/Slask Vratislav - The New Saints (Wales)/Helsingborg (Švéd.), Ulisses (Arm.)/Šeriff Tiraspol (Mold.) - Ludogorec Razgrad (Bulh.)/Dinamo Záhřeb (Chorv.), Celtic Glasgow - HJK Helsinky/KR Reykjavík (Isl.), Molde (Nor.)/Ventspils (Lot.) - Flora Tallinn/FC Basilej, MŠK Žilina/Hapoel Kirjat Šmona (Izr.) - Neftči Baku/Zestafoni (Gruz.), AEL Limassol (Kypr)/Linfield (Sev. Ir.) - FC Valletta (Malta)/Partizan Bělehrad.

Nemistrovská část:
Fenerbahce Istanbul - FC Vaslui (Rum.), Motherwell (Skot.) - Panathinaikos Atény, FC Kodaň - Bruggy, Dynamo Kyjev - Feyenoord Rotterdam.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud